main logo
464

Slusari reacționează la scrisorile aleșilor locali adresate Parlamentului European

Președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari vine cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ce mai mulți primari și președinți de raioane au semnat două scrisori în care se arată dezamăgiţi de decizia de suspendare de către UE a macro-finanţării, luată sub presiunea unor lideri ai opoziţiei de la Chişinău, care se declară proeuropeni.

Slusari reacționează la scrisorile aleșilor locali adresate PE

Slusari scrie că nu a putut să nu reacționeze la un pasaj prin care opoziției extra-parlamentare i se pune în cârcă multiple probleme la formarea bugetelor locale, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Multnestimate Plahotniuc, cine ți-a încurcat să implementezi în 9 ani descentralizare reală financiară, administrativă și politică a țării, astfel încât ar fi asigurată autonomia financiară ale tuturor satelor și orașelor Moldovei ? Pentru mine acest lucru este un vis și unu din deziderate principale pentru care eu am întrat în politica. Cine nu va permis să lăsați toate impozitele și taxele, cu excepția accizelor și TVA, la dispoziția primăriilor, inclusiv impozitele achitate de filiale/reprezentanțe ale băncilor, companiilor de asigurări, Moldtelecom, Moldova Gaz ect ? De ce nu admiteți depolitizarea gestionării fondurilor speciale bugetare (ecologic, eficiența energetică, dezvoltarea regională ect.) cu transmiterea administrării acestora reprezentanților autorităților locale ? Cum explicați că sute de mii de obiecte imobiliare ale unităților administrativ-teritoriale până în prezent nu sunt înregistrate și evaluate, ceea ce nu permite localităților să obțină venituri de la ele ?”, scrie politicianul.

Vicepreședintele PPDA mai spune că este ferm convins că „nu este departe timpul când marea majoritate a primarilor, care au semnat prin șantaj aceasta scrisoare, vor blama regimul Plahotniuc”. 

Amintim că 713 primar și 27 de președinți de raioane au semnat două scrisori deschise către către Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, dar şi către reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în Moldova.

Exponenţii administraţiilor locale de graul II și III se arată dezamăgiţi de decizia de suspendare de către UE a macro-finanţării, luată sub presiunea unor lideri ai opoziţiei de la Chişinău, care se declară proeuropeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării