main logo
584

Slusari îi răspunde lui Dodon: Năstase niciodată nu a râvnit nici o funcție în stat

Președintele țării Igor Dodon, care se declară și lider informal al Partidului Socialiștilor (PSRM), a spus că andrei Năstase nu va fi votat de fracțiunea PSRM la funcția de președinte al Parlamentului.

Slusari, răspuns lui Dodon: Năstase nu a râvnit nici o funcție în statSlusari îi răspunde lui Dodon: Năstase niciodată nu a râvnit nici o funcție în stat

În replică, vicepreședintele Platformei Da, Alexandru Slusari, susține că Năstase nu a râvnit nici o funcție în stat, spre deosebire de Dodon, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„În promovarea liniei lui Plahotniuc Dodon devine ridicol. Andrei Năstase NICIODATĂ nu a râvnit nici o funcție în stat ca scop în sine. Spre deosebire de Igor Nicolaevici”, a scris Slusari pe Facebook.

Acesta a amintit că Năstase s-a retras din cursa pentru prezidențiale în favoarea Maiei Sandu, iar în 2018 a participat la alegerile locale „cu riscul de a-și distruge în continuare cariera politică”.

„Pentru Năstase funcția de speaker nu este un trofeu. Cel mai probabil aceasta ar fi una de scurtă durată. Însă postura de președinte al Parlamentului este un instrumentariu eficient pentru asigurarea votării în legislativ a agendei antioligarhice, care va pune fundamentul pentru edificarea statului de drept, eradicarea corupției mari, crearea condițiilor normale de trai pentru oameni și oprirea exodului. Evident că acest lucru este visul de coșmar pentru Plahotniuc. Pentru a curma orice șansă de a întoarce țara pe făgașul normalității, păpușarul îl scoate din nou la rampă pe Dodon, care se pare că să teme de Plahotniuc de zece ori mai mult decât pe cei de la Moscova. Devine tot mai evident că liderul real al PSRM împinge partidul și țara în alegeri anticipate în baza acestui sistem electoral perfid și nedemocratic, exact așa cum îi dictează stăpânul”, a mai scris Slusari.

Precizăm că Dodon a făcut declarația în cadrul unei emisiuni, tot acolo șeful statului a spus că Andrei Năstase ar putea deveni doar premier, în cazul în care se înțelege cu Maia Sandu să fie el candidat la funcția de prim-ministru și asta doar dacă ACUM vor face coaliție cu PSRM.

Totodată, Igor Dodon a mai spus în emisiune că socialiștii nu vor vota categoric un Guvern minoritar așa cum propune Blocul ACUM. La rândul lor, cei din Blocul ACUM au spus anterior că nu vor face o coaliție cu PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării