main logo
1405

Slusari: Actele comisiilor de anchetă privind frauda bancară au dispărut din Parlament

Mai multe documente obținute de deputații din vechea legislatură, care au investigat în cadrul a două comisii de anchetă furtul miliardului din sistemul bancar, au dispărut de la Parlament.

Slusari: Actele comisiilor de anchetă privind frauda bancară au dispărutFoto: tv8.md

Despre asta a anunțat astăzi Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă creată zilele trecute de socialiști și Blocul ACUM pentru investigarea furtului de la BEM, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Am decis să solicităm de la Secretariatul Parlamentului toate documentele de la predecesorii noștri care au lucrat în comisia Răducan, în februarie 2015, dar și în comisia Reidman. Din câte am fost informat, dacă pentru comisia Răducan mai sunt ceva documente care s-au păstrat, atunci pentru cealaltă, a rămas doar hotărârea Parlamentului privind constituirea acestei comisii. Este un lucru mai mult decât suspect”, a declarat Slusari astăzi, după ce a avut loc prima ședință a comisiei de anchetă în cazul fraudei din sistemul bancar.

De săptămâna viitoare, deputații intenționează să audieze mai multe persoane care ar fi fost la curent cu ceea ce se întâmplă în sistemul bancar în acea perioadă. „Eu am misiunea să întocmesc această listă cu funcționari, foști și actuali. După ce vom examina toate documentele, vom veni cu primele informații mai interesante”, precizează Slusari.

Deputatul susține că membrii comisiei de anchetă intenționează să se adreseze direct companiei „Kroll” pentru a cere rezultatele anchetei  „Kroll2”, deoarece nu au reușit să obțină dosarul de la Banca Națională a Moldovei, nici de la Procuratura Generală.

„Kroll a lucrat în baza banilor contribuabililor. Trebuie să cunoaștem eroii care au dus la devalizarea sistemului bancar”, a punctat Alexandru Slusari.

Amintim că noua majoritate din Parlament a creat o comisie de anchetă care să elucideze circumstanțele devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și cum s-a produs frauda de la Banca de Economii. În comisia parlamentară au fost delegați nouă deputați: trei din partea Partidului Socialiștilor, trei membri ai Blocului ACUM și trei persoane vor fi desemnate ulterior de opoziție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării