main logo
973

Slăbiciunea pentru aviaţie a rudelor demnitarilor din R. Moldova

Rudele unor foşti sau actuali demnitari, dar şi alţi foşti angajaţi, au revenit în funcţii importante la Întreprinderea de Stat Moldatsa. Unii au fost încadraţi la scurt timp după ce la şefia instituţiei a revenit Veaceslav Frunze, iar alţii, după ce şi-au recâştigat dreptul prin procese de judecată.

„Toţi au fost angajaţi în baza meritocraţiei şi a unei proceduri interne”, susţine şeful Moldatsa, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

A renunţat la funcţia de judecător pentru a fi administrator-adjunct la Moldatsa

Vitalie-Silviu Midrigan a fost numit, recent, administrator-adjunct. Acesta a activat şi anterior în cadrul întreprinderii de stat. Ultima dată, Midrigan era angajat în ianuarie 2014 în calitate de şef al Direcţiei Juridice.

289 de mii de lei salariu şi 15 mii de lei, prejudiciu moral, pentru un fost adjunct

Petru Erhan, alt ex-administrator adjunct al întreprinderii, demis în mai 2016, a revenit la serviciu în urma unei hotărâri judecătoreşti din mai 2018. 

Fiul deputatei Buliga: „Am venit dintr-o nostalgie, pentru că îmi place domeniul”

Recent, la Moldatsa a revenit şi Alexandru Buliga, fiul deputatei PD Valentina Buliga, despre care ZdG a scris, în 2015, că era şef al Departamentului achiziţii. Acum, Buliga e „expert coordonator”. 

Şi Andrei Adam, despre care ZdG scria în 2015 că este adept al PD, iar soţia sa, angajată în cadrul companiilor deţinute de Vladimir Plahotniuc, a revenit în funcţie, fiind, ca şi anterior, şeful Direcţiei Administrative.

Şeful Moldatsa: „Toţi au beneficiat de o mărire de salariu”

Veaceslav Frunze, administratorul Moldatsa, confirmă noile „achiziţii” de personal. „E adevărat, au fost mai multe angajări, dar nu a fost depăşit numărul scriptic din momentul în care am venit. Totul a fost conform procedurii interne de angajare. Nu pot spune câte persoane au fost angajate, nu cunosc numărul precis, dar n-a fost depăşit numărul scriptic la momentul când am revenit în funcţie. A fost făcută o reorganizare. Totul s-a făcut prin coordonarea Consiliului de Administraţie”, susţine şeful Moldatsa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării