main logo
1799

Situaţie controversată: Cum apare stema R. Moldova la o întrevedere

Situaţie controversată la întrevederea preşedintelui Igor Dodon cu omologul său din Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, care a avut loc în aceste zile în Capitala Turkmenistanului, Ashabat.

Situaţie controversată: Cum apare stema R. Moldova la o întrevedereFoto: publika.md

Mai mulţi internauți au observat că pe stema de stat de pe drapelul Republicii Moldova, amplasat în spatele celor doi şefi de stat, lipsește crucea din ciocul acvilei, aşa cum prevede legislaţia, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Mai mulţi oameni s-au arătat deranjaţi şi susţin că în acest caz ar fi vorba despre profanarea simbolurilor de stat.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, a încercat să ne convingă că, de fapt, crucea este la locul ei, doar că nu se vede prea bine în poză.

Şi preşedintele Comisiei Naționale de Heraldică pe lângă Preşedinţie, Corneliu Popovici, ne-a asigurat că în acest caz nu a fost vorba despre vreo abatere de la lege.

Nu este prima dată, când stema de stat suferă modificări, în timpul vizitelor oficiale ale preşedintelui ţării. S-a întâmplat în 2017, când drapelul de stat a fost expus la deschiderea Campionatului Mondial de Șah Feminin de la Teheran, Iran, eveniment la care a fost prezent și Igor Dodon. 

Ulterior, şeful statului a comentat acest subiect, menționând că responsabilitatea pentru organizarea evenimentului a aparținut țării gazdă.

Potrivit legislaţiei, pe stema de stat scutul este plasat pe pieptul unei acvile naturale, purtând în cioc o cruce de aur şi ţinând în gheara dreaptă o ramură verde de măslin, iar în cea stîngă un sceptru de aur. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării