main logo
391

Sîrbu: Raportul comisiei de anchetă privind Aeroportul nu conţine nimic nou

Raportul comisiei de anchetă a concesionării Aeroportului Chişinău nu conţine nimic nou.

Sîrbu: Raportul comisiei privind Aeroportul nu conţine nimic nouFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost prezentată vineri, în şedinţa Parlamentului, de deputatul fracţiunii Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, transmite Știri.md.

El a menţionat că fracţiunea sa se aştepta să audă noi fapte, dar raportul prezentat "este doar o compilaţie de constatări, care se conţin în rapoartele din 2014 şi 2015, precum şi cele ale Ministerului Justiţiei şi Centrului Naţional Anticorupţie".

"Pe acest raport s-au cheltuit zeci de mii de lei, iar pe cele patru rapoarte (privind aeroportul, "Air Moldova", "Gările şi staţiile auto" şi combinatul "Tutun-CTC" - "I.") circa 200 de mii de lei din bugetul Parlamentului. Raportorii au luat constatările, le-au inclus în raportul lor şi le-au oferit o altă interpretare, puţin diferită. De ce era nevoie de o nouă comisie? Să se repete ceea ce se ştia deja? Poate că aveam nevoie de o comisie care să implementeze recomandările raportului din 2015?", s-a indignat deputatul.

Potrivit lui, "dacă legea într-adevăr a fost încălcată, iar contractul de concesiune nu a fost respectat, atunci statul ar trebui să utilizeze metode legale pentru a întoarce aeroportul, însă comisia parlamentară nu trebuie să dea indicaţii Procuraturii Generale".

Sîrbu se teme că, "în urma unui proces internaţional provocat de rezilierea contractului, cetăţenii moldoveni vor fi nevoiţi să restituie banii investitorului".

Amintim că Parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară membrului fracţiunii PDM, Vladimir Cebotari, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Rob în legătură cu dosarul privind concesiunea Aeroportului Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării