main logo
660

Sfatul lui Candu. Membru PAS: Am avut unul la Primărie și au invalidat alegerile

Spicherul Andrian Candu le-a recomandat partidelor din opoziția extraparlamentară să-și caute „candidați buni” în circumscripțiile uninominale, fiindcă „sistemul mixt nu va fi anulat”, așa cum cer protestatari.

Sfatul lui Candu. Membru PAS: Am avut un candidat și au anulat alegerile

În acest sens, membrul Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Virgil Pâslariuc, susține că democrații se ține „cu dinții de putere”.

„Candu ne spune să căutăm candidați buni pe circumscripții. Am avut unul la Primărie și au invalidat alegerile când a câștigat. Asta vor face și cu candidații noștri buni în circumscripții. De aceea nu le convine sistemul vechi, fiindcă le va fi mai greu să anuleze alegerile pe toată țara. Se țin de putere cu dinții...”, a comentat istoricul sfatul lui Candu, transmite Știri.md cu referire la Ziarul Național.

Amintim că Andrian Candu a declarat astăzi, în timp ce sute de oameni protestau în fața Parlamentului că „trebuie să înțeleagă absolut toți cetățenii R. Moldova, dar și cei care sunt la protestul din fața Parlamentului că sistemul mixt nu va fi anulat, iar următoarele alegeri vor avea loc în baza sistemului mixt”.

Protestatarii, reuniți în Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”, au cerut validarea mandatului de primar al capitalei, anularea sistemului mixt și demisia și urmărirea penală a judecătorilor care anuluat decizia de a invalida scrutinul din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării