main logo
608

Sergiu Sîrbu: Guvernarea să iasă din euforia accederii la putere și să treacă la treabă

Proiectele sociale ale fostei guvernări nu trebuie oprite, iar noua guvernare trebuie să iasă din euforia accederii la putere și să treacă la treabă.

Sîrbu: Guvernarea să iasă din euforie și să treacă la treabăFoto: Ipn.md

Opinia aparține deputatului democrat Sergiu Sîrbu și a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema „Dezoligarhizarea” și „Decapturarea” statului: limitele legalității”, ediția a 113-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova, transmite Știri.md.

„O lună jumătate a trecut de când sunteți la guvernare. Este timpul ca euforia deja să treacă pe planul doi și să vă apucați de lucru. Lăsați această luptă cu vrăjitoarele, cu morile de vânt. Deja, practic, pe toți pe care i-ați vrut, deja i-ați dat afară. Legal, ilegal, i-ați dat afară”, a spus Sergiu Sîrbu. În acest sens, deputatul Partidului Democrat din Moldova s-a referit la șefii unor instituții ca SIS, Procuratura Generală, Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituțională, precum și o serie de schimbări în teritoriu.

„În opinia mea, o normalitate veritabilă după fiecare alegeri este revenirea la proiectele sociale și economice. Partidul Democrat a lăsat o țară cu creștere economică de 4,5%. Nu trebuie să faceți nimic, continuați acele proiecte sociale. Nu opriți „Drumuri bune pentru Moldova”, nu opriți proiectul „Un doctor pentru tine”, nu opriți majorările la salarii și pensii”, a spus Sergiu Sîrbu.

Deputatul democrat a precizat că, de la venirea la putere, actualul Parlament nu a votat niciun proiect de legi economice, ci a făcut doar demiteri din funcții.

Sergiu Sîrbu a avut o adresare către funcționarii publici, către demnitari, judecători și procurori. „Nu executați decizii ilegale, nu acceptați intimidări ce țin de demisii din funcții. Dacă nu ați încălcat legea, nimeni nu poate să vă dea afară. Către procurori și judecători, un mesaj care îl repet, respectați exclusiv doar Constituția Republicii Moldova și legea, nu permiteți politicului să se substituie puterii judecătorești”, a spus Sergiu Sârbu.

Deputatul PDM a făcut un îndemn către societate, pentru ca aceasta să fie activă „ca să fie respectat statul de drept, prezumția de nevinovăție și principiul supremației legii în Republica Moldova”.

În ziua de luni, 22 iulie, IPN a organizat dezbaterile publice cu tema „Dezoligarhizarea” și „Decapturarea” statului: limitele legalității”. La ele au participat Gaik Vartanean, deputat  din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Sergiu Sîrbu, deputat din partea Partidului Democrat din Moldova și Vladimir Bolea, deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM și Igor Boțan, expertul permanent al proiectului.

La dezbateri au fost invitați și reprezentanții ai Partidului Șor care nu au răspuns invitației.

Dezbaterile publice cu tema „Dezoligarhizarea” și „Decapturarea” statului: limitele legalității”, constituie ediția a 113-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” , desfășurat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării