main logo
566

Secretar de stat din Elveția: Vom continua să sprijinim R. Moldova

Elveţia va continua să susţină dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Acest lucru a fost declarat de Helene Budliger, Secretar de Stat al Departamentului Federal Elveţian pentru Economie, Educaţie şi Cercetare, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-elveţiene pentru comerţ şi cooperare economică, desfăşurată la Chişinău.

Secretar de stat din Elveția: Vom continua să sprijinim R. MoldovaFoto: Moldpres.md

Ea a salutat faptul că Republica Moldova a reuşit să deschidă procesul de negocieri oficiale privind aderarea la UE, ceea ce îi va permite să obţină acces deplin la piaţa european, transmite Știri.md, cu referire la infotag.md.

„Este un drum lung, dar unul important, (integrarea europeană a Moldovei) va aduce beneficii şi investitorilor elveţieni (în republică)”, a spus Budliger.

Helene Budliger a spus că este foarte important ca cele două guverne să continue cooperarea, implicând în acelaşi timp sectorul privat. Budliger a subliniat că sectorul privat elveţian este interesat de piaţa moldovenească.

„Oamenii de afaceri elveţieni vor continua să lucreze în Moldova, să creeze locuri de muncă, să contribuie la exporturile dumneavoastră. Iar noi vom continua să vă ajutăm să aveţi mai mult acces la alte pieţe, va fi o cooperare fructuoasă. Este foarte important ca prietenii să se întâlnească şi să consolideze dialogul”, a spus oficiala.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării