main logo
1247

Sechestru pe bunurile și conturile celei mai vechi firme ale lui Plahotniuc

Sechestrele pe bunurile companiei Finpar Invest SRL ÎCS, companie de bază în imperiul imobiliar al lui Vladimir Plahotniuc, au fost aplicate de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) la sfârșitul lunii iunie în cadrul unei cauze penale pentru spălare de bani din dosarului furtului din sistemul bancar.

Sechestru pe conturile celei mai vechi firme ale lui PlahotniucFoto: zdg.md

Valoarea sechestrelor aplicate pe bunurile controlate de Finpar Invest este estimată la peste 700 de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către purtătoarea de cuvânt a CNA.

Finpar Invest SRL ÎCS se numără printre companiile vizate în Raportul Kroll 2 drept afiliate fostului șef al PDM, Vlad Plahotniuc. Acest lucru a devenit cunoscut după ce liderul PN, Renato Usatîi, a anunțat că deține Raportul Kroll 2 integral și a publicat fragmente din document, unde în premieră apare numele lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Renato Usatîi, Comisia de anchetă a Parlamentului care investighează furtul din sistemul bancar deține doar prima parte a Raportului Kroll 2, pe când documentul ar conține încă două părți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării