main logo
930

Sârbu i-a propus lui Litvinenco să le facă un șah socialiștilor

Ședința comisiei juridice, numiri și imunități, planificată pentru astăzi, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Sârbu i-a propus lui Litvinenco să le facă un șah socialiștilorFoto: știri.md

Au venit la ședință doar deputații Sergiu Litvinenco și Sergiu Sârbu, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În timp ce își așteptau colegii, democratul Sergiu Sârbu i-a propus președintelui comisiei, Sergiu Litvinenco, să includă pe ordinea de zi a ședinței proiectul PDM care prevede numirea unui procuror general european.

„Hai să includem în agendă proiectul cu procurorul. Eu în locul vostru, așa un șah aș pune cuiva. Ei vouă vă fac, voi lor. Puteți să vă folosiți de noi în jocurile astea subtile”, a propus Sârbu.

Democratul afirmă că s-ar mulțumi dacă proiectul ar primi măcar un raport de la Comisia juridică. „Deja la votul în Parlament vor fi negocieri. Poate să fie pentru următorul procuror general”, a adăugat Sergiu Sârbu.

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco l-a luat peste picior pe colegul său din comisie, întrebându-l de ce au indicat expres în proiect să fie numit un procuror european și nu unul american. „Puteți să faceți un amendament”, i-a propus Sârbu.

Amintim că fracțiunea Partidului Democrat a venit la ultima ședință a Parlamentului cu o inițiativă legislativă prin care propun numirea unui procuror general european. 

Deputații din majoritatea parlamentară au criticat inițiativa, afirmând că este una populistă și i-au acuzat pe democrați că „bagă zâzanie” între ACUM și PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării