main logo
1428

Sandu: Dodon să-și dea demisia dacă vrea să scăpăm de Plahotniuc

Președinta PAS, Maia Sandu, insistă ca președinte Igor Dodon să demisioneze pentru a putea provoca alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate simultan și pentru a „scăpa și de Plahotniuc”.

Sandu: Dodon să-și dea demisia dacă vrea să scăpăm de PlahotniucFoto: cotidianul.md

Sandu a comentat marți, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, temerile președintelui Igor Dodon, care a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc și-ar dori revenirea în Republica Moldova prin intermediul „grupărilor din Parlament pe care le controlează: Pro Moldova și Șor”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Am văzut că este foarte îngrijorat de revenirea lui Plahotniuc și că își dorește o curățare a Parlamentului. Noi i-am propus singura soluție posibilă, să-și dea demisia pentru a putea organiza alegeri anticipate și prezidențiale simultan.

Nu văd o mare problemă să-și dea demisia cu câteva luni înainte de expirarea mandatului. S-ar curăța și Parlamentul sau cel puțin vom oferi șansa alegătorilor să facă asta. Am economisi și bani”, a declarat Sandu.

Săptămâna trecută președintele Igor Dodon a exclus posibilitatea de a-și da demisia, insistând că își va duce mandatul până la capăt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării