main logo
901

Șalaru și Marinuța îl acuză de minciună pe actualul ministru al Apărării

Ministrul Apărării demonstrează incompetență și aduce acuze bazate numai pe minciuni.

Șalaru și Marinuța îl acuză de minciună pe ministrul Apărării

Declarația aparține fostului șef al apărării Anatol Șalaru, care a mai precizat pentru IPN că prin intermediul ministrului Pavel Voicu, președintele Igor Dodon, care este un simpatizant al Rusiei, se răzbună pentru că sistemul de rachete vândut de Republica Moldova a ajuns în Ucraina, transmite Știri.md.

„Prețul de comercializare a complexelor de rachete a fost stabilit de Camera de Comerț și Industrie, iar acestea au fost vândut la licitație”, a declarat Anatol Șalaru.

Fostul ministru al apărării a precizat că complexul de rachete era unul depășit, fabricat în anul 1974, și doar întreținerea acestuia păgubea bugetul cu aproximativ un milion de lei anual. 

„Sistemul de rachete era scos din uz de 20 de ani și oricum a fost vândut la un preț mai mare decât cel stabilit de Camera de Comerț și Industrie”, a precizat Anatol Șalaru.

Un alt fost ministru al apărării pe care Pavel Voicu l-a acuzat de ilegalități este Vitalie Marinuța. Acesta a declarat pentru IPN că Pavel Voicu minte. 

„Declarațiile lui Pavel Voicu au fost influențate de ura pe care generalul Gorgan o are față de mine și de alți oameni competenți din armată”, a declarat Vitalie Marinuța. De asemenea, fostul ministru al apărării a spus că, prin afirmațiile făcute, Pavel Voicu a dovedit că nu cunoaște situația trecută și nici situația actuală a Armatei Naționale.

Pavel Voicu a declarat pe 15 august că, în timpul când Anatol Șalaru era ministru al apărării, a fost vândut ilegal un complex de rachete, iar în perioada când funcția era deținută de Vitalie Marinuța, au fost vândute ilegal peste 40 de tone de muniție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării