main logo
543

Saharneanu îi dă replică lui Munteanu: Ați tăcut supuși când a fost înstrăinat Aeroportul

Partidul Liberal în frunte cu Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă și candidatul la Primăria Chișinău, Valeriu Munteanu „au urmărit cuminți și supuși, ca niște complici la cataramă, cum a fost furat și este exploatat Aeroportul”, susține fostul deputat liberal Valeriu Saharneanu.

Saharneanu: Liberalii s-au bucurat când a fost înstrăinat AeroportulFostul deputat liberal, Valeriu Saharneanu.

Reacția lui Saharnean vine după ce astăzi Valeriu Munteanu a spus că Aeroportul a fost înstrăinat fraudulos de la stat în vara anului 2013, scrie deschide.md.

„Nu au scos nicio vorbuliță în Parlament, nu au solicitat nicio explicație, nu au depus nicio moțiune de cenzură și nu au făcut nicio interpelare în legislativ la tema respectivă”, susține Saharneanu.

Mai mult, acesta susține că liberalii s-au bucurat atunci când a fost înstrăinat Aeroportul.

„Din contră, Ghimpu și Munteanu s-au bucurat atunci când judecătoriile de curte ale lui Plahotniuc au scos hotărâri de respingere a demersurilor deputaților liberal-reformatori și au dat câștig de cauză grupării care a pus la cale această mare crimă”, mai scrie Saharneanu.

Fostul liberal se întreabă „Ce să facă cu el (Aeroportul – n.red), apare întrebarea? Să-l dea afară din schemă pe Șor și să-l numească în locul acestuia pe Ghimpu?”.

Amintim că astăzi Munteanu a venit cu o inițiativă prin care propune ca primăria Chișinău să devină acționar majoritar al Aeroportului Internațional Chișinău, apoi să anuleze contractul de concesiune.

În acest context expertul în economie Roman Chircă spune că este o inițiativă greșită, pentru că, atunci când a fost gestionat de stat, AIC nu s-a dezvoltat, factorii principali fiind corupția și birocrația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării