main logo
3869

Replica lui Grosu pentru Zaharova: Cetățenii R. Moldova sunt liberi

Speaker-ul Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că cetățenii Republicii Moldova sunt liberi și au dreptul să protesteze oriunde își doresc, după ce purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharoza, a criticat protestele din fața ambasadei ruse la Chișinău.

Replica lui Grosu pentru Zaharova: Cetățenii R. Moldova sunt liberiColaj: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a spus acest lucru ca răspuns la plângerile reprezentantului ministerului de externe al Rusiei, Maria Zaharova, care a spus că protestele din apropierea ambasadei Rusiei la Chişinău interferează cu activitatea personalului misiunii diplomatice, transmite Știri.md.

"Facem apel la toate misiunile diplomatice. Diplomaţi, obişnuiţi-vă că în Moldova cetăţenii au dreptul de a protesta. Obişnuiţi-vă cu faptul că în Moldova orice cetăţean poate protesta în faţa parlamentului, a guvernului, a preşedinţiei şi chiar în faţa ambasadei. Este foarte important. Dacă acest lucru nu este posibil în ţara dumneavoastră, atunci să ştiţi că în Moldova oricine o poate face", a spus Grosu în cadrul emisiunii "Teritoriul Libertăţii".

La un briefing de miercuri, Zaharova a criticat încă o dată autorităţile moldoveneşti, menţionând, printre altele, că acestea nu opresc protestele în faţa ambasadei Rusiei la Chişinău.

"Cu inacţiunea de două luni a autorităţilor moldoveneşti, zilnic au loc demonstraţii anti-ruse. Aceste proteste afectează activităţile misiunii diplomatice", a spus Zaharova.

După declanşarea războiului rus împotriva Ucrainei, au avut loc de mai multe ori proteste în apropierea ambasadei de la Chişinău, la care s-a cerut încetarea războiului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării