main logo
3916

Reniță: O așteptăm pe Laura Codruţa Kovesi la Chișinău să fie procuror general

Deputatul ACUM și preşedinte al Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Reniță, își dorește ca noul procuror general al țării să fie fosta procuroră-şefă a DNA din România, Laura Codruţa Kovesi.

Reniță: O așteptăm pe Laura Kovesi la Chișinău să fie procuror generalFoto: unimedia.md

Politicianul a menționat că prim-ministra Maia Sandu i-a adresat mai multe mesaje în acest sens și se așteaptă un răspuns, transmite Știri.md

„Îi dorim doamnei Kovesi să reuşească la Bruxelles, dar dacă nu reuşeşte, să ştiţi că cu braţele deschise, frăteşte, o aşteptăm la Chişinău şi nu doar pe ea, dar şi echipa care ar putea s-o însoţească şi sperăm mult să reuşim. S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetăţenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetăţenie în câteva zile”, a declarat Iurie Reniță în cadrul unui inteviu pentru Adevărul.

De asemenea, deputatul a menționat că prim-ministra Maia Sandu i-a adresat mai multe mesaje în acest sens Laurei Codruţa Kovesi, însă totul va fi mult mai clar după vizita Maiei Sandu la București din următoarea săptămână.

„Ştiu că doamna prim-ministru Sandu a adresat mesaje, vedem acum, în funcţie şi de doleanţa şi de disponibilitatea ei. A fost o doleanţă a noastră, vedem şi cum va reacţiona doamna Kovesi. Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv.

Vedeţi urmează să vină doamna prim-ministru Sandu la Bucureşti, pe 2 iulie. E bine să avem o vizită însoţită şi urmată de acţiuni foarte concrete. Nu declaraţii, că am avut, ci acţiuni”, mai menționează deputatul Iurie Reniță.

Știri.md amintește că Maia Sandu a declarat că echipa sa și-ar dori ca noul Procuror General al Republicii Moldova să fie o persoană din afara țării.

Precizăm că la data de 14 iunie, Maia Sandu a cerut demisia procurorului General, Eduard Harunjen, după investigația RISE, în care se vorbește despre cum 52 de persoane au fost interceptate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării