main logo
1517

Reniță face dezvăluiri: Dodoniștii din ACUM sunt nocivi

Deputatul Blocului ACUM Iurie Reniță se arată dezamăgit de unii "dodoniști" din cadrul blocului ACUM.

Reniță face dezvăluiri: Dodoniștii din ACUM sunt nociviFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Reniță a scris că unii membri din ACUM își demonstrează deschis atașamentul și admirația față de "politica externă echilibrată" promovată de Igor Dodon, transmite Știri.md.

Deputatul a relatat un caz care ar fi o dovadă a declarațiilor lui Igor Dodon care a declarat că e posibil ca Partidul Socialiștilor să formeze singur o majoritate parlamentară.

Potrivit lui Reniță, doritori în ACUM cu siguranță s-ar găsi: 

"Nu voi exagera afirmând că, în unele cazuri, e mult mai complicat să te clarifici cu dodoniștii "noștri". Voi evoca un caz foarte recent și suficient de concludent: încă la începutul lucrărilor parlamentului mi s-a propus să conduc delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). 

Le-am spus atunci colegilor mei că aș mai avea nevoie de ceva timp pentru a veni cu un răspuns final pentru această funcție responsabilă.

Chiar zilele acestea i-am informat pe colegii mei din fracțiune că, fiind profund onorat de această încredere acordată, totuși, voi refuza-o, deoarece pentru a conduce delegația respectivă va trebui să fiu votat și de către reprezentanții ’’informalului’’. 

Bucuria refuzului meu a fost foarte mare nu atât pentru socialiști, cât pentru un reprezentant al blocului ACUM, care, imediat, i-a propus lui Vlad Bătrâncea ca acesta să fie șeful delegației, prin acest gest demonstrându-și deschis atașamentul și admirația față de "politica externă echilibrată" promovată de Igor Dodon. 

Dar... s-a produs incredibilul: se pare că Vlad Bătrâncea a refuzat oferta, probabil realizând, de la înălțimea lui de socialist deja consacrat, că șefia lui socialistă nu va fi privită cu ochi buni la Consiliul Europei. Se produc minuni și în Parlamentul nostru.

De unde tragem fireasca concluzie: nu atât de imprevizibili sunt socialiștii "informalului" cât de nocivi sunt dodoniștii "noștri". Nu e de mirare că Dodon menționa zilele acestea despre posibilitatea formării unei noi majorități parlamentare, doar să vrea el, că doritori se găsesc!", a menționat Iurie Reniță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării