main logo
861

Renato Usatîi: PSRM și Igor Dodon au salvat viața politică a lui Plahotniuc

Partidul Socialiştilor şi Preşedintele Igor Dodon „au salvat viaţa politică a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, prin faptul că au votat pentru sistemul mixt".

Usatîi: PSRM și Igor Dodon au salvat viața politică a lui Plahotniuc

Această opinie a fost exprimată pe reţelele sociale de către preşedintele „Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el presupune că fără sistemul mixt, PDM "nu ar obţine mai mult de 20%, desfăşurând o asemenea campanie electorală".

„De ce PDM i-ar distruge pe socialişti în acest caz?" Ei au dăruit şi modificările legislative referitor la Procuratura Generală. Dodon i-a numit pe absolut toţi judecătorii pe care democraţii au vrut să-i vadă în instanţele lor pentru a se putea răfui cu oponenţii lor. Piaţa publicităţii este împărţită. Şi ce nu a făcut bine Dodon şi socialiştilor în aceşti ani? De ce astăzi să-i nimiceşti pe cei care execută absolut toate comenzile?", se întreabă politicianul,care se ascundă de justiţia moldovenească în străinătate.

În opinia sa, „Dodon a tot fost crescut şi folosit peste tot".

Usatîi consideră că mass-media afiliată PSRM şi PDM practic ignoră PN ca să nu se repete efectul de la Bălţi, când Nicolai Grigorişin a câştigat alegerile locale din primul tur, obţinând 68% din voturile alegătorilor.

Potrivit lui, în viitorul Parlament PN va avea două priorităţi: lupta cu corupţia şi lustraţia activităţii funcţionarilor.

„Noi am demonstrat pe exemplul oraşului Bălţi că se poate lupta cu corupţia. Poate că au fost unele greşeli, Bălţi este recunoscut deja de doi ani la rând drept cea mai transparentă primărie din ţară. Am deconspirat schemele de corupţie. Şi lupta împotriva corupţiei va fi prioritatea noastră principală în cadrul companiei parlamentare şi după aceea. Vor fi puşi după gratii toţi cei care nu vor putea spune de unde au maşini. Toate variantele când politicienii fac referinţă la ajutorul părinţilor sau al altor rude sunt o prostie", consideră politicianul de opoziţie.

Referindu-se la lustraţie, el a spus că „vor fi traşi la răspundere toţi cei care şi-au bătut joc de oameni, au întemniţat oamenii şi au pornit ilegal dosare penale".

Usatîi a prezentat copiile unor facturi care arată că primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a finanţat mai demult deplasările lui Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi la Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării