main logo
367

Reidman: Moldova este într-o criză politică și anticipatele sunt soluția

Fostul deputat comunist Oleg Reidman susține că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc cu o probabilitate de 70%.

Reidman: Moldova este într-o criză politică și anticipatele sunt soluțiaFoto: Ipn.md

Comunistul spune că actualmente Republica Moldova se află deja într-o criză politică, iar alegerile anticipate ar fi o soluție pentru această criză. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Trei luni fără putere. O țară parlamentară – fără Parlament”, a declarat fostul deputat. În opinia lui, până acum nu s-a format o majoritate parlamentară pentru că niciunul dintre participanții la discuții nu ar fi independent.

Potrivit lui, totul va fi clar pe scena politică în funcție de decizia Curții Constituționale drept răspuns la sesizarea făcută de președintele Igor Dodon pentru a afla când poate fi dizolvat Parlamentul.

Fostul deputat spune că prima ședință a Parlamentului este convocată de șeful statului și se întreabă ce îl împiedică acum pe Igor Dodon să convoace ședința legislativului. 

„Cine știe că nu există o majoritate parlamentară? Să convoace Parlamentului ca acesta să adopte hotărârile necesare, să propună legislativului agenda zilei. Dacă nu există o majoritate parlamentară, asta ce înseamnă? Că nu există un speaker? Dar președintele Parlamentului cine este? Este doar deputatul-șef, el nu este stăpânul Parlamentului, el conduce ședința”, spune comunistul.

Miercuri, 22 mai, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la ședința de constituire a Legislativului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării