main logo
2741

Reacţii după demisia lui Plahotniuc. Alaiba: Să plece toţi cei din anturajul său

Astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunţat că şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului. Se întâmplă la aproape două săptămâni după ce a plecat de la guvernare şi a părăsit Republica Moldova.

Reacţii după demisia lui Plahotniuc: Să plece toţi cei din anturajul său

Deputatul ACUM Dumitru Alaiba spune că era sigur că Plahotniuc îşi va da demisia, „a fost mai simplu decât noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată,” a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Politologul Dionis Cenuşa spune că decizia de a pleacă este raţionala pentru ca să-şi salveze măcar careva invesţii, spune acesta, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Dumitru Alaiba: „Vlad Plahotniuc şi-a dat demisia din Partidul Democrat din Moldova. A fost mai simplu decât noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată. Eram sigur că anume asta va face - va pleca, nu va lupta. Spuneam că unicul plan solid pe care îl are este planul de evacuare. Restul erau variaţii şi mişcări tactice, 

Trei comentarii:

1. Nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toţi cei din anturajul său - complici direcţi. Cei ce au acţionat contra interesului naţional. Cei ce au tăcut atunci când trebuiau să spună că nu este ok ceea ce se face.

2. Şi plecaţi nu doar din partid. Mai plecaţi şi din parlament. Contribuabilul nu trebuie să se cheluie cu alde voi. Nu pentru asta plăteşte impozite omul de rând.

3. Se referă şi la a doua fracţiune a PD din parlament, condusă de Ilan Şor/Marina Tauber.

Dionis Cenuşa:Plahotniuc a plecat de 2 ori, din ţară şi din partid:

1. Deci, liderul PDM nu se poate intoarce in Moldova atat de usor dupa cum pretindeau Democratii ca o va face.
2. Este o decizie rationala de a pleca de la sefia PDM pentru ca a incerca sa-si salveze macare careva investii.
3. Nimeni nu stie daca partidul se va transforma sau nu va rezista si se va descompune. Dar un lucru este sigur, niciun oligarh egocentric nu vrea sa plece pentru totdeauna, ci pentru o perioada, pana cand apele sunt din nou tulbure.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării