main logo
635

Reacția lui Iurie Leancă, după ce PPDA a cerut tragerea la răspundere a fostului premier

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, răspunde liderilor Platformei Demnitate și Adevăr, care au cerut astăzi tragerea la răspundere a celor care au votat acordarea garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudelor bancare.

Leancă, către PPDA: Drum bun spre curțile de justiție europenePreședintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

Leancă califică afirmațiile conducerii PPDA ca fiind „primitive”, întrebând „de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanțiile emise de guvern”, scrie unimedia.info.

„Afirmațiile liderilor Platformei DA sunt atât de primitive, încât fac și demersuri selective. Dacă tot spun că acordarea garanțiilor bancare sunt o faptă criminală, de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanțiile emise de guvern?

Dacă au o înțelegere atât de îngustă a unor procese, cum își mai propun să guverneze această țară? Ei, probabil, ar fi lăsat să se prăbușească întreaga economie a țării, 500.000 de cetățeni să-și piardă depunerile, ca mai apoi, așa cum le stă în fire, să dea vina pe alții pentru inacțiunile lor.

Altfel, le urez drum bun spre curțile de justiție europene să ceară tragerea la răspundere a celorlalte guverne din Italia, Spania, Marea Britanie, care, de asemenea, au intervenit după același principiu", a declarat Iurie Leancă.

Menționăm că reacția PPDA vine după ce a fost publicată sinteza raportului Kroll 2. PPDA a îndeamnat procurorii să inițieze urmărire penală pe marginea elaborării și aprobării Hotărârii Guvernului care a facilitat devalizarea sistemului bancar, cu tragerea la răspundere a lui Andrian Candu, Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Anatol Arapu și Oleg Efrim, în calitate de persoane care au promovat și au contrasemnat acest act normativ, și a funcționarilor Băncii Naționale, CNA și SIS, responsabili pentru supravegherea activității băncilor și securitatea economică pe parcursul anului 2014.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării