main logo
1708

Răsturnare de situație în cazul cetățeniei ruse promise în Transnistria

Vicepreşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Piotr Tolstoi, a respins informaţiile că se discută problema acordării cetăţeniei ruse locuitorilor din Transnistria.

Răsturnare de situație în cazul cetățeniei ruse promise în TransnistriaFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat că fracţiunea "Edinaia Rossia" nu a discutat subiectul eliberării paşapoartelor ruseşti pentru locuitorii Transnistriei, transmite Știri.md.

"În orice caz, această chestiune ţine de competenţa preşedintelui Federaţiei Ruse. Nu Duma de Stat decide", a declarat Tolstoi, citat de agenţia oficială de presă RIA.

Întrebat dacă subiectul nu a fost discutat în fracţiune, vicespeakerul a răspuns negativ.

Anterior, deputatul partidului "Edinaia Rossia", Alexandr Yaroşuk, a declarat într-un interviu acordat televiziunii transnistrene TSV că în viitorul apropiat Duma de Stat ar putea lua o decizie referitor la eliberarea paşapoartelor ruseşti pentru locuitorii transnistreni.

"În guvernul rus sunt numeroşi lobbyşti care înţeleg foarte bine problematica tuturor republicilor nerecunoscute, inclusiv RPD, RPL şi Transnistria, dar şi pe cetăţenii ruşi din aceste regiuni. În baza propunerilor cetăţenilor transnistreni, Rusia a modificat legile necesare pentru acest proces. Şi acum, voinţa politică s-a produs în privinţa a avut loc pe RPD şi RPL. Cred că, dacă se va lua în comun î acest fel, în viitorul apropiat va fi luată o decizie politică şi în privinţa voastră", a spus Yaroşuk.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării