main logo
1009

PSRM refuză negocierile acum. Năstase: Scrutinul a fost fraudat

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunţat astăzi că nu va participa la negocieri pentru crearea unei eventuale coaliţii de guvernare până la validarea alegerilor de către Curtea Constituțională.

PSRM refuză negocierile acum. Năstase: Scrutinul e fraudat

Tot azi, conducerea blocului „ACUM“ a opinat că scrutinul parlamentar ar fi fost fraudat, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a anunțat în cadrul unui briefing, că deputaţii socialiștii aleşi în circumscripţii uninominale, dar şi cei aleşi în circumscripţia naţională, nu vor discuta cu nimeni despre o eventuală coaliție parlamentară până la finalizarea exercițiului electoral, adică până la expunerea magistraților Curţii Constituţionale pe marginea rezultatelor alegerilor din 24 februarie curent.

În context, Grecianîi a specificat că cei 35 de deputați PSRM au semnat o declarație prin care şi-au luat angajamentul să activeze în legislativ numai în cadrul unei singure echipe unite, cea a fracțiunii Partidului Socialiștilor.

Tot astăzi, conducerea blocului „ACUM” a anunţat că va prezenta în scurt timp un raport „al fraudelor” care ar fi fost comise înainte şi în ziua alegerilor parlamentare, pe care îl va prezenta magistraţilor de la Curtea Constituțională. 

În aceiaşi conferinţă de presă, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunţat că blocul „ACUM” nu va face alianță cu partidele care au intrat în Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării