main logo
291

PSRM: Primăria să nu împiedice realizarea politicii sociale în Chișinău

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliul Municipal Chişinău îndeamnă primăria să nu împiedice realizarea politicii sociale în capitală.

PSRM: Primăria să nu împiedice realizarea politicii sociale în ChișinăuFoto: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unui briefing la primărie, consilierul socialist Eugenia Ceban a menţionat că "în anul 2018 au apărut dificultăţi în acordarea ajutorului pentru 8.000 de copii din familii social-vulnerabile. Primăria trebuia să le ofere 700 de lei sub formă de ajutor la începutul anului şcolar, dar ei au primit banii în octombrie-noiembrie, dar nu vara", transmite Știri.md

"În acest context, îndemnăm Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport să nu mai permită repetarea acestei situaţii în 2019 şi deja în iunie să prezinte informaţii referitor la numărul beneficiarilor care urmează să primească ajutor", a spus Ceban.

De asemenea, ea s-a referit şi la un şir de realizări obţinute în politica socială a capitalei. Printre acestea se numără creşterea numărului persoanelor care beneficiază de hrană gratuită la cantinele sociale de la 7 mii la 14 mii de persoane. În acest sens, în anul 2019, din buget au fost alocate 9 mil. lei. O altă realizare este ajutorul de o mie de lei pentru 97.000 de persoane din familii social-vulnerabile, achitarea a 40% pentru compensaţii la serviciile de încălzire.

"Primăria ar trebui să-şi consolideze eforturile în dezvoltarea sferei sociale. Cetăţenii au nevoie de sprijin, de consultanţa specialiştilor, de furnizarea informaţiei necesare privind procedurile legale. Trebuie să facem în aşa fel, încât fiecare cetăţean să aibă o viaţă mai bună, ca să poată trăi confortabil şi cu demnitate în oraşul natal", a spus socialistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării