main logo
371

PSRM condamnă intenţia coaliţiei de guvernare de a adopta legea privind propaganda rusă

Partidul Socialiştilor (PSRM) de opoziţie condamnă intenţia coaliţiei de guvernare de a adopta legea privind propaganda rusă.

PSRM va bloca legea PDM care interzice propaganda rusăPSRM condamnă intenţia coaliţiei de guvernare de a adopta legea privind propaganda rusă.

Acest lucru se menţionează într-o declaraţie a PSRM, citată de agenţia Infotag.

„În absenţa unor rezultate palpabile în interiorul ţării, singura modalitate prin care PDM poate să-şi păstreze controlul asupra Parlamentului şi Guvernului este de a căuta inamici în afara ţării şi de a umfla în mod artificial subiectul său preferat privind „ameninţarea rusă" ", se arată în document.

PSRM consideră că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV ruseşti reprezintă "o nouă provocare împotriva Federaţiei Ruse, principalul partener strategic al ţării noastre, şi, în acelaşi timp, o tentativă agresivă asupra libertăţii de exprimare şi a dreptului constituţional al cetăţenilor de a primi informaţii".

„Această provocare este îndreptată în primul rând împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, care vor fi lipsiţi de posibilitatea de a primi informaţii. Această acţiune este îndreptată împotriva eforturilor Preşedintelui Republicii Moldova de a normaliza relaţiile cu Federaţia Rusă, împotriva a sute de mii de migranţi care lucrează în Rusia, împotriva agrarienilor moldoveni care furnizează produse pe piaţa rusă", se menţionează în declaraţie.

Autorii consideră că "această acţiune este îndreptată împotriva statalităţii Republicii Moldova în ansamblu, deoarece va afecta negativ procesul de reglementare a problemei transnistrene".

„PSRM declară că se va împotrivi iniţiativei PDM şi PPEM de a interzice difuzarea programelor TV ruseşti prin toate metodele legale. Apelăm la Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de a bloca promulgarea acestei legi, în caz dacă aceasta va fi adoptată de majoritatea parlamentară controlată de PDM", se spune în document.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării