main logo
538

Promo-Lex: Reprezentanți ai poliției și ai SIS intimidează observatorii din teritoriu

Promo-LEX a publicat cel de-al treilea raport de monitorizare al alegerilor parlamentare.

Promo-Lex: Reprezentanți ai poliției și ai SIS intimidează observatoriiPromo-Lex: Reprezentanți ai poliției și ai SIS intimidază observatorii din teritoriu

Observatorii semnalează că după lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii, au avut loc acțiuni de intimidare a observatorilor din teritoriu, parvenite din partea unor organe de stat (Poliția, Serviciul de Informații și Securitate), transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

„După lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii de Observare (MO) a alegerilor parlamentare din  24 februarie 2019, atacurile publice denigratoare la adresa misiunii și a rapoartelor sale au continuat, fiind raportate inclusiv și tentativele de intimidare în adresa observatorilor pe termen lung”, se arată în raportul nr. 3 al MO.

În acest context, Asociația Promo-LEX subliniază faptul că nu va admite ingerințe din exterior în activitatea sa și a Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și va continua monitorizarea alegerilor, informând echidistant opinia publică despre aspectele pozitive, dar și despre încălcările constatate.

Asociația Promo-LEX a început prezentarea celui de-al treilea raport de monitorizare a alegerilor cu un flashmob. Directorul asociației, Ion Manole, a prezentat un așa-zis raport pe care și l-ar dori unii concurenți electorali din R. Moldova. „Încălcări constatate sesizate  de observatorii Promo-Lex nu au fost. Datele raportului arată că totul decurge conform planurilor aprobate de partidele politice avizate”, a declarat directorul asociației.

La finalul intervenției, acesta a spus că astfel de rapoarte, în care observatorii să nu comunice nimic opiniei publice și-ar dori unii concurenți electorali. Manole a dat de înțeles că acest lucru nu se va întâmpla, invitându-l pe șeful misiunii de observare să prezinte încălcările constatate în cadrul celui de-al treilea raport.

Reacția Promo-Lex vine după ce acum câteva zile, Partidul Democrat le-a cerut să prezinte încălcările depistate în cazul partidelor direct autorităţilor statului, iar pe cele care vizează un concurent electoral, în mod individual fiecărui concurent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării