main logo
480

Proiecte ce grăbesc aderarea: România vrea urgentarea finalizării gazoductului Ungheni-Chișinău

România vrea urgentarea finalizării gazoductului Ungheni-Chișinău și caută soluții pentru a fluidiza circulația transportului și a fluxului de pasageri de la frontiera moldo-română.

România vrea urgentarea finalizării gazoductului Ungheni-ChișinăuRomânia vrea urgentarea finalizării gazoductului Ungheni-Chișinău

Obiectivele se regăsesc într-o declarație semnată la Chișinău, în urma ședinței Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și cel al României, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Parlamentarii români susţin că scopul final al proiectelor comune este integrarea Moldovei în Uniunea Europeană.

"Sprijinirea demersurilor privind urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în ceea ce privește interconectarea Moldovei la piața energetică europeană. Facem tot posibilul pentru a identifica soluții durabile pentru sporirea eficienței în ceea ce privește tranzitul la frontieră."

Copreședintele Comisiei din partea țării noastre, Gheorghe Mocanu, s-a arătat încrezător că Moldova va avea doar de câștigat după ce România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

"Este o prioritate extraordinară pentru noi de a promova agenda europeană, de a facilita implementarea unor serii de reforme cu sprijinul României."

Delegația română a purtat discuţii şi cu președintele Parlamentului. Andrian Candu a menţionat că legislativul moldovean ar putea adopta anul acesta includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării