main logo
495

Procurorul autoproclamatei RMN: Dosarul lui Şevciuk nu are niciun substrat politic

Dosarul penal în privinţa fostului preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk, a fost finalizat şi expediat în instanţa de judecată.

Procuror: Dosarul lui Şevciuk nu are niciun substrat politic

Despre aceasta a anunţat, miercuri, procurorul autoproclamatei RMN, Anatolii Gureţkii, prezentând Sovietului Suprem raportul privind rezultatele activităţii procuraturii în anul 2017.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la presa transnistreană, el a respins orice context politic în urmărirea penală a fostului lider de la Tiraspol, subliniind că dosarul "nu are niciun substrat politic".

"Unii factori şi nuanţe politice nici nu au fost luate în considerare, a fost o activitate obişnuită a procurorului de a studia materialele cauzei penale. Există o cauză penală, există prevederile legii, Codul de procedură penală, Codul penal, în baza cărora sunt verificate materialele cauzei. Nu există nicio politică. Există doar dorinţa celor care trebuie să răspundă în faţa legii de a transfera acest dosar în albia politicului", consideră procurorul.

Potrivit lui, "practica când acuzatul nu are argumente puternice în apărarea lui şi el încearcă în schimb să facă referinţă la nişte circumstanţe care nu au legătură cu dosarul este destul de răspândită, iar situaţia cu dosarul penal pe numele lui Şevciuk este un exemplu".

La începutul anului 2017, procuratura a pornit pe numele lui Şevciuk şase cauze penale, pe care le-a comasat ulterior în unul singur - "delapidarea proprietăţii de stat în proporţii deosebit de mari". În iunie, Sovietul Suprem i-a retras imunitatea de care beneficia Şevciuk în calitate de fost preşedinte. Imediat după aceasta, Evghenii Şevciuk a fugit din regiune şi a plecat în Rusia, apoi în Germania. El consideră că toate acuzaţiile aduse sunt ilegale şi nejustificate, iar dosarul este motivat politic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării