main logo
962

Procuratura investighează dacă Șor i-a platit fiului lui Iurie Leancă studiile

Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și va investiga într-o cauză penală informațiile din presă în care se dezvăluie că Ilan Șor i-a plătit fiului lui Iurie Leancă studiile în Marea Britanie.

Procuratura investighează dacă Șor i-a platit fiului lui Leancă studiile

Potrivit presei, prin intermediul Tomton Trade Corp, Ilan Șor a transferat 20. 882 de dolari, convertiți în 12.912 lire sterline, pe conturile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”.

PA va investiga această informație în urma interpelării liberalul Lilian Carp făcută pe numele procurorului general, Eduard Harunjen pe data de 9 octombrie curent, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„În rezultat vă înformăm, că adresarea Dv, a fost anexată la materialele cauzei penale nr. 2015970346, pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”.

Unimedia precizează că este vorba de cauza penală, în care se investighează furtul miliardului din cele 3 bănci.

Carp spune că răspunsul l-a primit de la procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Contactat telefonic, Viorel Morari, avea telefonul deconectat.

De asemenea, nici Iurie Leancă nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta cele întâmplate.

Potrivit unei investigații Jurnal TV, fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. 

Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. 

Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. 

Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește. Ambii adopta aceeași tactică - pun tunurile pe cei, care-i întreabă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării