main logo
5354

Primele declarații ale piloților eliberați: Mulțumim Rusiei și lui Dodon

Piloții moldoveni care au fost eliberați după ce au fost ținuți ostatici în Afganistan i-au mulțumit președintelui țării, Igor Dodon și Rusiei pentru libertate.

Primele declarații ale piloților eliberați: Mulțumim Rusiei și lui Dodon

Lionel Buruiană și Mihail Crihană se află acum într-un spital din Moscova sub supravegherea medicilor, transmite Știri.md cu referire la Aif.md.

Ei spun că cel mai rău lucru este în urmă și le mulțumesc salvatorilor lor.

"Mulțumesc lui Dumnezeu, acum suntem un pic mai bine. Ne revenim atât fizic, cât și psihologic. Încercăm să uităm totul, aceste chinuri și frică. Vrem să revenim la normal și să începem să trăim din nou. Acum suntem liberi și mulțumim tuturor celor implicați: președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, conducerii Federației Ruse, copreședintelui "Delovaia Rossia", Igor Ceaiku. Fără acești oameni, noi n-am fi fost aici," au declarat aceștia într-un interviu pentru postul de televiziune rus NTV.  

Amintim că ieri, piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu un comunicat oficial, în care a confirmat că piloții moldoveni vor fi aduși astăzi acasă.

Vladimir Voronin spune că piloții moldoveni capturați acum 3 ani de talibanii din Afganistan au fost eliberați mai de demult, doar că anunțul s-a făcut abia acum, înaintea alegerilor parlamentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării