947
0
Primarul de Căușeni are contracte de 1 milion de lei cu firmele familiei
947
0

Primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, a încheiat în ultimii doi ani mai multe contracte de achiziții publice cu firmele familiei sale.

Acum, el va fi verificat de Autoritatea Națională de Integritate. Instituția a pornit un control în urma sesizării făcute de Moldova Curată și Procuratura Anticorupție, care a solicitat verificarea faptelor prin prisma prevederilor articolului 313/2 Cod Contravențional, nedeclararea sau nesoluționarea conflictului de interese, transmite Știri.md cu referire la Moldova Curată.

Primăria Căușeni a încheiat în ultimii doi ani contracte de aproape un milion de lei cu firmele socrului și soției primarului, portalul Moldova Curată a sesizat ANI și Procuratura Anticorupție. În consecință, PA a pornit o investigație, a acumulat actele necesare și le-a expediat ANI, cu solicitarea să examineze faptele.

Primăria Căușeni a pus la dispoziția procurorilor actele pe care a refuzat să le expedieze jurnaliștilor – copiile dărilor de seamă ale concursurilor de achiziții în care câștigătoare au fost declarate firma soției și cea a socrului primarului.  

La scurt timp, Autoritatea Națională de Integritate a informat și ea că a pornit un control, fără să precizeze alte detalii.

Dacă, în urma controlului ANI se va constata că a încălcat art. 313/2 Cod Contravențional, Grigore Repeșciuc ar putea fi amendat cu maxim 15 mii de lei.

Anterior, Grigore Repeșciuc a declarat că într-adevăr a încheiat contracte, în calitate de conducător al instituției publice, cu firmele „Dragoș Camenșcic”, fondată de socrul său, și ”Galaxia-Parc”, fondată de soția sa, dar că dacă acestea ”trec prin licitații, nu e nici o problemă”. ”Este opinia Dvs. că este conflict de interese, la noi este altă viziune”, a spus primarul.

Grigore Repeșciuc conduce Primăria Căușeni din anul 2011. Soția sa, Aurelia Repeșciuc, este consilieră în Consiliul Orășenesc.

Citește și
article image
Franța: Un primar a decretat obligația de a fi fericit 7...
0
73
article image
Candidatul PPEM pentru funcția de primar al Capitalei a...
0
153
article image
Povestea ciudată a celor 5 oameni găsiți morți pe un deal
0
482
article image
Drama unei familii care a rămas fără casă din cauza la...
4
5128