main logo
1106

Prima ședință a noului Parlament ar putea fi boicotată de blocul ACUM

Prima ședință a noului Parlament va avea loc mâine. Decretul de convocare a Legislativului a fost semnat de Igor Dodon.

Prima ședință a noului Parlament ar putea fi boicotată de blocul ACUM

Blocul ACUM a anunțat că cel mai probabil va boicota ședința, protestând astfel față de condamnarea lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Celelalte partide care au acces în Parlament se pregătesc pentru prima ședință.

„Președintele Republicii Moldova decretează: Parlamentul ales la 24 februarie 2019 se convoacă în ziua de 21 martie, ora 13:00. Prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, a anunțat Igor Dodon.

Totuși, unii parlamentari ar putea să lipsească de la prima ședință. După condamnarea lui Gheorghe Petic, deputatul Alexandru Slusari a declarat că cei din „ACUM” ar putea boicota ședința.

„Am mari dubii că noi vom asista mâine la această ședință. Să vii la această ședință chipurile că nu s-a întâmplat nimic și să stai alături de criminalii care au dat ordinul azi, mă scuzați”, a precizat Alexandru Slusari, deputatul blocului ACUM.

Informația a fost confirmată și de un alt deputat de la „ACUM”, Sergiu Litvinenco. Acesta a declarat că o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată. 

Tot mâine, cei din „ACUM” intenționează să protesteze în fața Parlamentului, înainte de începerea ședinței. Motivul ar fi condamnările de astăzi ale lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, pe care formațiunea le denunță ca fiind „absurde” și „pe nedrept”. 

Între timp, reprezentanți ai Partidului Socialiștilor și al Partidului Democrat au declarat că se vor prezenta la ședință și că sunt gata să înceapă lucrul în Legislativ. 

Partidul Șor nu a răspuns la telefon pentru un comentariu. Anterior, și Ilan Șor anunțase că deja a pregătit câteva proiecte legislative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării