3 dec, 2019 19:50
342
0
Premierul speră că protocolul de la Bratislava va fi totuși semnat
3 dec, 2019 19:50
342
0

Prim-ministrul Ion Chicu speră că protocolul reuniunii din noiembrie de la Bratislava în formatul "5+2" va fi totuşi semnat, ceea ce va contribui la menţinerea unei dinamici pozitive în procesul de negocieri.

Foto: știri.md

Despre aceasta el a declarat marţi, la întrevederea cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Premierul a subliniat rolul important al OSCE, în calitate de mediator, în soluţionarea problemei transnistrene şi a confirmat interesul Guvernului de a intensifica dialogul în formatul de negocieri "5+2".

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind progresul înregistrat pe agenda transnistreană, inclusiv măsurile prevăzute în Protocolul "5+2" de la Bratislava, în formula de compromis propusă de Preşedinţia în exerciţiu a OSCE, care a fost acceptată de Republica Moldova.

"Documentul vizează mai multe activităţi, în contextul politicii "paşilor mici", pentru apropierea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în vederea asigurării libertăţii de circulaţie, respectării drepturilor omului în regiune şi soluţionării definitive a problemelor şcolilor cu predare în grafia latină", se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, şeful Misiunii OSCE în RM a salutat buna cooperare a Guvernului în procesul de desfăşurare a negocierilor privind problema transnistreană, remarcând evoluţiile pozitive în implementarea reformei justiţiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter