main logo
1188

Popa, despre acuzațiile lui Năstase: Încercare de presiune asupra procurorilor

După ce Andrei Năstase a declarat, acum câteva clipe, că procurorul general interimar, Igor Popa, pune la cale o crimă, obstrucționând începerea unei cauze penale privind uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, și că, acum 40 de minute, dânsul a decis să-l cheme în biroul său ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, Procuratura Generală a venit cu o reacție.

Popa, despre acuzațiile lui Năstase: Încercare de presiune

„Considerăm aceste declaraţii drept încercare de a exercita o presiune ilegală asupra procurorilor, fapt inadmisibil și inacceptabil. Asigurăm că pe caz va fi adoptată o decizie legală și întemeiată, care va fi comunicată autorului denunţului în modul şi termenul stabilit de lege”, a declarat șefa Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Cât despre o eventuală întâlnire a lui Igor Popa cu ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, purtătoarea de cuvânt nu ne-a putut confirma, dar nici infirma acest lucru, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Menționăm că ieri, 22 iulie, Andrei Năstase a anunțat că MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de transmitere a informației către autoritățile RM ce țin de implicarea ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, în scheme de spălare de bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Dânsul a precizat că autoritățile Republicii Moldova urmau să confirme primirea informației până la data de 21 iunie curent, dar aceasta a fost tăinuită de ex-procurorul general Eduard Harunjen.

Totodată, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității luiPlahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

La scurt timp, Procuratura a confirmat faptul că primit o scrisoare de la autorităţile elveţiene, prin care informau despre unele tranzacţii suspecte în care ar fi fost implicat și Plahotniuc, precizând că a expediat „neîntârziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării