main logo
2439

Politolog: Revenirea lui Filat în politică îi convine doar preşedintelui Dodon

Revenirea fostului premier Vlad Filat în politică îi convine doar Preşedintelui Igor Dodon. Această opinie a fost exprimată pe facebook de analistul politic Alexei Tulbure.

Politolog: Revenirea lui Filat în politică îi convine doar lui DodonColaj: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el consideră că acest lucru a fost făcut pentru a scoate Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu de pe flancul de dreapta, transmite Știri.md.

"Cu PLDM (fondat de Filat - "I."), lui Dodon îi va uşor să facă aceasta. Pentru că PLDM, la fel ca şi PSRM, înseamnă în primul rând hoţie. Viteza cu care au fost respectate "procedurile" privind liberarea condiţionată a fostului premier, în condiţiile unui stat capturat (căci în multe privinţe rămâne aşa), este extrem de suspectă. 

De ce a existat o atitudine aşa binevoitoare a sistemului faţă de Filat? S-a constatat că o condiţie inerentă pentru liberarea condiţionată este recunoaşterea vinovăţiei. Filat nu îşi recunoaşte vinovăţia, lucru pe care l-a declarat public în cadrul conferinţei de presă. Cum a fost el eliberat dacă nu a îndeplinit condiţiile?", se întreabă expertul, care presupune că "punerea lui Filat în libertate este o decizie politică".

El a amintit că oficialului condamnat pentru corupţie i-a fost returnat "Ordinul Republicii" şi dreptul de a ocupa funcţii publice.

"Infractorilor eliberaţi condiţionat nu li se întorc ordinele. Ordinele sunt returnate oamenilor care au fost pe deplin îndreptăţiţi de instanţă. Nu este cazul lui Filat. 

Îşi doreşte înapoi ordinul şi dreptul de a ocupa funcţii publice - atunci să se prezinte în instanţă şi să-şi demonstreze nevinovăţia. Este evident că restituirea ordinului şi dreptului de a deţine funcţii publice este motivată politic. Aceasta este o încercare de a spăla imaginea lui Filat", a spus Tulbure.

El nu exclude că eliberarea lui Filat este "rezultatul unor înţelegeri dintre Filat şi Dodon, dar nu mâna Maiei Sandu, iar instanţa care a luat această decizie se află sub controlul lui Dodon".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării