main logo
1502

Politolog: Demisia la câteva zile de la numirea în funcţie e ceva grav

Demisia la doar câteva zile de la numirea în funcție este ceva grav. Un om nu-și dă pur și simplu demisia fiind numit câteva zile în urmă.

Politolog: Demisia la câteva zile de la numirea în funcţie e ceva gravFoto: tv8.md

De această părere este comentatorul politic Vitali Catană. În cadrul unei emisiuni TV, comentatorul s-a referit la faptul că ieri, 23 iunie, ministrul justiției, Stanislav Pavlovschi, și-a anunțat demisia la doar două săptămâni de la învestirea Guvernului Sandu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vitali Catană nu exclude că în fața ministrului Pavlovschi ar fi existat sarcini pe care el n-ar fi putut să le îndeplinească. Aici comentatorul s-a referit la faptul că, la un moment dat, Ministerul Justiției ar putea emite avize pentru amnistierea unor persoane.

„Actuala echipă guvernamentală acționează ca un fel de sectă, au un cerc de oameni din care nu ies sau stabilesc relații foarte restrânse cu cei care nu fac parte din anturajul lor. Vedem că în funcții în care este nevoie de oameni cu o anumită pregătire, numesc oameni loiali, care fac parte din cercul lor de prieteni”, spune comentatorul.

Jurnalistul Andrei Andrievschi susține că Guvernul considera că dacă va numi anumiți apropiați la șefia instituțiilor de stat nimeni nu va observa acest lucru, având în vedere că susținătorii lui sunt într-un fel de euforie. 

Jurnalistul s-a referit la numirea de către Andrei Năstase în funcția de șef al Inspectoratului Național al Poliției a unui cumetru de-al său, Gheorghe Bălan, și la faptul că șeful cabinetului ministrului de externe, Andrei Popov, este nașul de cununie al ministrului Nicu Popescu.

Potrivit lui Andrei Andrievschi, se recurge la o asemenea numire pentru că este comodă. „Tu numești într-o funcție o rudă de a ta, ea îți este loială și face tot ce îi spui”, spune jurnalistul. 

De asemenea, în opinia lui acest lucru se întâmplă pentru că echipa guvernamentală nu are oameni buni suficienți.

Anterior, unii comentatori politici au criticat și fosta guvernare pentru ceea ce au numit „numire în funcții conform principiilor de loialitate și rudenie, în particular, faptul că finul liderului Partidului Democrat a deținut funcția de președinte al Parlamentului, iar nașa de cununie a acestuia deține și în prezent funcția de judecător la Curtea Constituțională.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării