main logo
1750

Plîngău, despre achitarea lui Damir: Circ și show pentru televizor

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a venit cu o reacție după ce a devenit cunoscut faptul că Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției în privința conducătorului unei agenții imobiliare.

Plîngău, despre achitarea lui Damir: Circ și show pentru televizorColaj: știri.md

”Azi îl vedem achitat pe Dorin Damir, ceva timp în urmă au fost achitați participanții în dosarul Laundromat și-n așa ritm nu-i departe timpul când îi vom vedea achitați pe Plahotniuc, Șor și nici nu mai spun de Dodon. Tot ce am văzut timp de un an a fost circ și show pentru televizor”, a declarat politicianul, transmite Știri.md.

Acesta s-a arătat dezamăgit de ”justiția de beton” din țară, iar dosarele de rezonanță nu au un final.

”A eșuat reforma? Eu sper că încă nu, doar că trebuie ca principalii responsabili să-și recunoască vina, să se îndepărteze de oameni ca Musteață sau de locotenenții lui Morari. Altfel, v-o spun cu toată responsabilitatea, urmează noi achitări și compromiteri de dosare. În al doilea rând, responsabilii de justiție trebuie să se consulte nu doar cu ONG-urile afiliate politic și care nu îndrăznesc din varii motive să le spună adevărul, dar să atragă oameni care pot veni cu o critică constructivă și să asigure mai multă transparență. Oameni care au capacitatea să spună: „Așa nu”. 

Ei au crezut că pot să folosească baronii din justiție pentru a se răzbuna, dar au devenit ostaticii unor ambiții pentru putere și influență, au devenit ostaticii sistemului. 

Ce e de făcut: 

1. Acceptarea eșecurilor, măcar și-n privat. 

2. Accelerarea Pre-Vetting-ului. 

3. Inițierea unor consultări publice, asigurând transparență pe marginea reformei justiției cu atragerea vocilor care pot aduce expertiză și critică constructivă. Distanțarea de aliații vechi din justiție. 

Fără încredere și transparență, reforma justiției este sortită eșecului sau va fi lovită de o contrareformă. Mecanismul va fi folosit împotriva politicului de azi, la fel ca în Georgia.

Am obosit de justificări despre intenții bune sau greșeli întâmplătoare. Prețul toleranței a devenit prea mare”, scrie Plîngău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării