main logo
1698

Platon susține că are dovezi că Șor și Plahotniuc sunt beneficiari ai miliardului furat

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherii financiare, susţine că principalii beneficiari ai miliardului furat au fost Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor.

Platon: Am dovezi că Șor și Plahotniuc sunt vinovațiFoto: eNews.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat jurnaliştilor în coridorul instanţei de judecată, după ce oamenii de pază din departamentul "Pantera" al Ministerului Justiţiei i-au permis să comunice cu presa aproximativ trei minute.

Platon a spus că are dovezi ale vinovăţiei lui Plahotniuc şi Şor, transmite Știri.md.

"Există dovezi că una dintre băncile comerciale din Republica Moldova a participat la acest furt, creând o datorie artificială de 2 mlrd. lei. Aceşti bani pot fi recuperaţi de la ei. Alte 2 mlrd. lei sub formă de dobândă pentru faptul că s-au folosit de aceşti bani timp de cinci ani. Acest lucru a fost atent ascuns de Banca Naţională, Centrul Naţional Anticorupţie şi procuratură. Acesta a fost cel mai mare secret al lui Plahotniuc. Noi am cerut instanţei să facă un extras al acestor documente. Procurorul general a participat direct la furtul miliardului", a menţionat el.

Fostul om de afaceri a confirmat că funcţia de procuror general i-a fost vândută lui Plahotniuc pentru suma de 2 mil. de euro.

"Doar eu şi deputatul Veaceslav Untilă ne-am opus acestui lucru în Parlament. Am mers la Filat şi am încercat să-l convingem că acest lucru nu trebuie făcut. Am mers şi la Ghimpu, şi la Lupu", a menţionat el.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, el a spus că ştie foarte bine că Plahotniuc a plătit aceşti bani, dar a recunoscut că nu a fost prezent la transmiterea banilor şi nu poate spune sine i-a primit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării