main logo
1218

Petic rămâne în arest: Altcineva în locul meu își punea capăt zilelor

În cadrul Curții de Apel din Chișinău, astăzi, 27 februarie, Gheorghe Petic a avut cea de-a 38-a ședință de judecată în dosarul în care este acuzat de viol.

Petic rămâne în arest: Altcineva în locul meu își punea capăt zilelorPetic, rămâne în arest: Altcineva în locul meu își punea capăt zilelor

Astfel, recursul avocaților a fost respins, din nou, iar Gheorghe Petic rămâne în arest pentru încă 30 de zile, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Înconjurat de câțiva polițiști, fostul polițist de frontieră a reușit să vorbească cu jurnaliștii. Dânsul susține că în urma deplasărilor, aproape zilnice, în fața judecătorilor acesta nu este hrănit și înfometează.

„Sunt la limita fizicului, dar încă mă mai țin. Mi-au interzis tot. Mi-au furat probele din dosar, care demonstrau că întregul dosar este o mizerie. Mi s-au furat și probele care demonstrau nevinovăția mea. Sunt 38 de zile în care eu nu am mâncat nimic, deoarece sunt limitat, nu mănânc la masă. Nu mi se oferă mâncare la prânz. Iar când plec seara la penitenciar, nici acolo nu reușesc să mănânc. Am venit cu 71 de kg, dar acum am ajuns la 58 de kg”, a declarat Petic.

Gheorghe Petic a mai adăugat că condițiile în care stau oamenii în penitenciar sunt dezastroase.

„Penitenciarul din Rezina este un focar de viruși, tuberculoză, boli cronice, infecțioase. Este mucegai, păduchi, mizerie și tot ce doriți. Este oribil”, mai zice Petic.

De asemenea, lui Gheorghe Petic, fiind candidat pe lista Blocului Electoral ACUM, în cadrul alegerilor parlamentare, i s-a interzis să facă agitație electorală.

„Mi-au interzis în mod abuziv să am vreo întâlnire cu jurnaliștii sau activiștii civici. Colegii de la bloc mi-au dat un banner, dar mi l-au smuls. Prin calvarul care trec eu acum, dacă era altcineva mai slab în locul meu, își punea capăt zilelor demult.

Susținătorii lui Gheorghe Petic au fost dați afară „pentru încălcarea ordinii în ședința de judecată” în timp ce judecătorii vociferau verdictul. Motivul fiind că unul dintre susținători a cerut magistratului să vorbească puțin mai tare, iar după schimbul a câtorva replici cei prezenți în sală au început a scanda „rușine”.

Amintim că la data de 15 ianuarie fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, și-a obținut certificatul de integritate.

Iar la data de 25 ianuarie acesta a fost inclus pe lista blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția națională.

La data de 15 octombrie a avut loc prima ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol. Astfel, instanța de judecată a decis plasarea lui în arest preventiv pentru 20 de zile, la izolatorul din Bălți.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Oamenii legii au publicat înregistrarea de la 112 a apelului femeii care ar fi fost violată.

Gheorghe Petic este și fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări care ar fi fost protejate de înalți funcționari.

În iulie curent, acestuia i-a fost spartă pagina de Facebook și e-mailul personal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării