main logo
3416

Petic: Cercetat pentru că am deconspirat clica lui Jizdan. Reacția ministrului de Interne

Înainte ca pe numele său să fie emis un mandat de arest preventiv pentru 20 de zile, Gheorghe Petic a declarat că dosarul său, în care este suspectat de viol, a fost generat de lupta sa în care a „deconspirat clica criminală a lui Jizdan (n. r. - Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne), care ducea țigări peste Prut”.

Petic: Sunt cercetat pentru că am deconspirat clica lui Jizdan. Reacție

Potrivit liderului partidului Platforma DA (PPDA) din Ungheni, al doilea motiv este faptul că s-a implicat activ în manifestațiile antiguvernamentale, mobilizând lumea la proteste. 

Agora a solicitat reacția ministrului de Interne prin intermediul consilierului acestuia.

Consilierul ministrului Jizdan, Alina Zbancă, a răspuns că instituția nu comentează „declarații nefondate”.

„Nu comentăm aceste declarații nefondate. Aceasta personă figurează într-un dosar, iar toate informațiile despre caz le comunică Poliția, conform atribuțiilor funcționale”, ne-a spus funcționara.

Amintim că, potrivit reperzentanților PPDA, Gheorghe Petic s-a ales cu dosar penal pentru că a demascat schemele de contrabandă cu țigări de la frontiera dintre Republica Moldova și România.

Puteți urmări acuzațiile lui Petic de la minutul 33:45:

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut vineri, 12 octombrie, fiind suspectat de viol. După ce PAS și PPDA au acuzat că dosarul ar fi fost o înscenare, a doua zi, în data de 13 octombrie, poliția a publicat înregistrarea audio cu apelul presupusei victime la 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării