671
0
PDM răspândește din numele guvernului în străinătate viziunea politică
671
0

Partidul Democrat răspândeşte prin intermediul ambasadelor din străinătate o declaraţie în care îşi prezintă viziunea asupra evenimentelor din Moldova din numele Guvernului.

Foto: Știri.md

Un portalul a publicat documentul de cinci pagini, semnat de "Foundation for a Modern Democracy (Chisinau)", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit publicaţiei, care a primit documentul din anumite surse, această scrisoare este răspândită prin intermediul Ambasadei Moldovei în SUA şi, posibil, prin intermediul ambasadelor din alte câteva ţări.

Ambasadoarea Moldovei în SUA, Cristina Balan, a spus jurnaliştilor că "nu a transmis partenerilor americani niciun fel de scrisori cu semnătura Partidului Democrat", dar reprezintă la Washington "Guvernul Filip".

"Întreaga informaţie pe care o transmit reprezintă poziţia Guvernului Filip. Nimeni nu mă poate acuza că nu îmi îndeplinesc ideal activitatea", a menţionat Balan.

În scrisoare se menţionează că "blocul ACUM şi PSRM au făcut o înţelegere de a-şi susţine interesele unii altora şi interesele Kremlinului".

"Acţiunile blocului ACUM şi ale PSRM contravin Constituţiei şi voinţei alegătorilor. Totodată, Preşedintele Igor Dodon s-a implicat ilegal în evoluţia situaţiei şi s-a folosit de lipsa de experienţă a blocului ACUM pentru a le impune propunerile Rusiei. 

De asemenea, Igor Dodon a pregătit cu sprijinul Moscovei o intervenţie militară în Republica Moldova, cum a fost tentativa eşuată din 2014 în Ucraina. Doar că, de această dată, avem toate premisele să credem că lui Dodon i-ar putea reuşi", se arată în scrisoare.

Partidul Democrat a solicitat partenerilor externi să ţină cont de aceste aspecte atunci când evaluează ceea ce se întâmplă în Moldova. 

Autorii scrisorii roagă partenerii din Statele Unite să ia o poziţie referitor la situaţia din Moldova, ţinând cont de ceea ce s-a menţionat în scrisoare.

Cristina Balan a fost numită Ambasador al Republicii Moldova în SUA prin decretul Preşedintelui Igor Dodon la sfârşitul anului 2017. Anterior, ea a fost prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat, fiind responsabilă în partid de relaţiile internaţionale.

Citește și
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
60
article image
Partidul ŞOR a oferit o reacţie după reţinerile lui Tauber...
0
188
article image
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în...
1
153
article image
Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt...
0
150