main logo
462

PDM despre 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Multe promisiuni și puține realizări

La 100 de zile de când a venit la guvernare PSRM și Blocul ACUM oamenii se simt de parcă au cumpărat un produs la care au văzut multă publicitate la TV, iar acum, după perioada de probă, au înţeles că totul era doar reclamă, iar produsul nu funcţionează cum trebuie şi ar vrea să-l returneze.

PDM despre 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Puține realizăriFoto: pdm.md

De această opinie este Partidul Democrat din Moldova care au prezentat astăzi un raport privind 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM, transmite Știri.md.

"Oamenii au văzut ca actuala guvernare a început doar cu greşeli, spre deosebire de Guvernul PDM care se poate mândri cu realizări chiar din primele 100 de zile. Ceea ce ne îngrijorează nu este ceea ce nu au reuşit să facă. Ne îngrijorează mai mult ceea ce au făcut. În 3 luni au reuşit următoarele:

"Politizarea la maxim a justiţiei şi instituţiilor publice. Într-un timp atât de scurt au alungat sute de profesionişti pentru a-i înlocui cu membri de partid şi cumetri. Partajarea CNA-ului şi a Procuraturii, precum şi deja celebrul concurs de la Curtea Constituţională i-au surprins chiar şi pe susţinătorii acestei guvernări.

Scumpiri în lanţ. Lumina deja s-a scumpit, autorităţile au anunţat că urmează gazul. Se scumpesc produsele alimentare, dar şi serviciile de transport. Nivelul de trai al populaţiei nu a crescut, la fel cum nu au crescut nici veniturile oamenilor.

Stoparea proiectelor pentru oameni. În 3 luni actualul guvern nu a reuşit să construiască, dar a reuşit să distrugă: au tăiat finanţarea pentru Drumuri Bune, pentru Prima Casă şi au anulat proiectele Un doctor pentru tine, O nouă viaţă, 600 de lei pentru pensionari.

Guvernul anti-business: Majorări de taxe şi impozite. Taxele şi impozitele pentru mediul de afaceri cresc continuu, oamenii îşi închid businessurile şi pleacă peste hotare.

Deturnarea vectorului european. Astăzi în Republica Moldova prin activitatea actualului Guvern se creează tot mai multa confuzie în ceea ce priveşte relaţia cu UE", a declarat Pavel Filip.

Potrivit democraților, noua guvernare a făcut multe promisiuni, dar foarte puține realizări.

"Cumetri şi membri de partid în funcţii, scumpiri în lanţ, majorări de taxe şi impozite, stoparea proiectelor pentru oameni, mai multă confuzie în ce priveşte vectorul european. Acestea sunt ”realizările” guvernului în doar 100 de zile.

Ridicările de imunitate şi dosarele penale din ultima săptămână nu sunt altceva decât o încercare disperată de a-şi acoperi eşecul acestor prime 100 de zile. Pentru că nu ştiu cum să ofere ”pâine”, dau oamenilor doar ”circ” şi spectacol. Toate acestea funcţionează o perioadă, dar ulterior oamenii se vor uita în buzunare şi vor vedea preţuri mai mari, tarife mai scumpe, taxe majorate.

Toate acţiunile lor demonstrează că această guvernare a venit la putere pe o perioadă scurtă de timp. Unii o fac conştient, alţii se lasă folosiţi de către cei care vor schimbarea vectorului extern. Dar cert este că oamenii vor avea de suferit în urma acestei guvernări. Să dea Domnul să fie altfel... Dar nu cred", a conchis Pavel Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării