main logo
567

Pavel Filip: În caz de anticipate, PD va câștiga mai multe mandate decât pe 24

Partidul Democrat s-a pronunţat şi se pronunţă contra anticipatelor şi, în caz de anticipate, formaţiunea va câştiga mai multe mandate de deputat decât pe 24 februarie.

Filip: În caz de anticipate, PD va câștiga mai multe mandate decât pe 24

O declaraţie în acest sens a făcut liderul fracţiunii parlamentare a PDM, premierul Pavel Filip, într-un interviu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El susţine că, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfăşoare aşa cum au votat cetăţenii ţării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleşi 61 de deputaţi, nu 101".

"Refuzul de a negocia şi a forma o coaliţie arată frica de asumare a responsabilităţilor şi neîncrederea în propriile capacităţi de a guverna. Dar mai înseamnă ceva: înseamnă şi înşelarea aşteptărilor oamenilor. Oamenii şi-au făcut datoria şi au votat, iar acum e timpul ca şi partidele să-şi facă datoria. Partidele sunt chemate să rezolve problemele ţării, nu să creeze alte probleme, iar oamenii penalizează aşa comportamente distructive", consideră Filip.

Comentând posibilitatea creării unei coaliţii de guvernare, el a spus că aceasta "trebuie formată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziţionările partidelor sau de la funcţii în stat". 

Partidele ar trebui să spună clar: iată ce dorim noi să facem pentru cetăţeni. Iar de aici încolo - analizăm propunerile, programele şi vedem punctele comune, vedem diferenţele, lucrăm la armonizare.

"Cea mai bună coaliţie posibilă e coaliţia care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal, fără orgolii şi fără agende ascunse. E important să se găsească punctele comune pentru oameni şi să se îngheţe punctele care pot genera divergenţe. 

Aşa vedem noi crearea unei coaliţii, drept un mijloc pentru îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetăţenilor. Indiferent de preferinţele politice pe care le avem - şi pe care de altfel PDM le-a şi anunţat - noi dorim crearea acelei coaliţii care va aduce rezultatul cel mai bun pentru oameni. 

Aceasta înseamnă o coaliţie care să poată pune în aplicare propunerile noastre electorale, inclusiv măsurile sociale pe care le-am sintetizat acum câteva zile în Pachetul Social pentru Moldova. Vrem deci o coaliţie interesată de rezolvarea problematicii sociale şi capabilă să funcţioneze bine", a subliniat vicepreşedintele PDM.

Potrivit lui, "întârzierea şi refuzul de a negocia o coaliţie sunt împotriva intereselor ţării şi a cetăţenilor săi, pentru că se fac din contul calităţii vieţii cetăţenilor şi a economiei ţării".

"Ceea ce nu ajută însă deloc este refuzul de a discuta, de a negocia. Dacă s-a putut face campanie electorală cu NU în braţe, de guvernat aşa nu se poate. 

Prima condiţie pentru formarea unei coaliţii de guvernare este să discutăm. Repet, cei care refuză dialogul politic sunt împotriva cetăţenilor moldoveni. 

Mai direct spus, cine promovează "dialogul surzilor" din interese ascunse afectează grav interesele cetăţenilor Republicii Moldova. Cred însă că există soluţii şi ele trebuie puse în aplicare", a remarcat Pavel Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării