main logo
640

Pavel Filip în Belarus: Parcurile de troleibuze din Capitală vor fi reînnoite

Parcurile de troleibuze din Capitală vor fi reînnoite în totalitate în următorii doi ani.

Pavel Filip în Belarus: Parcurile de troleibuze vor fi reînnoite

Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip care se află într-o vizită oficială în Belarus. În prima zi, şeful Executivului a mers la uzina de troleibuze, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Potrivit demnitarului, banii pentru acest proiect vor fi oferiţi de Banca de Dezvoltare de la Minsk. Pavel Filip, care este însoţit de ministrul Economiei, Chiril Gaburici, s-a arătat interesat şi de importul de autobuze electrice în Moldova. 

„Acesta este de fapt transportul public de viitor. Ne dorim aceste autobuze și la Chișinău. În sensul acest am discutat chiar despre instituirea unei întreprinderi mixte, astfel încât la Chișinău nu doar să asamblăm doar pentru necesitățile noastre, dar să avem posibilitatea să exportăm și în alte țări", a menţionat premierul Pavel Filip.

„Ar fi o soluție extraordinar de bună pentru suburbiile Chișinăului nostru în care oamenii folosesc rutierele arhipline, fără aer și fără condiții", a declarat Chiril Gaburici, ministrul al Economiei și Infrastructurii.

Ulterior, șeful Cabinetului de miniștri a avut o întrevedere cu omologul său belarus, Serghei Rumas. Oficialii au discutat despre dezvoltarea mai multor proiecte comune. De exemplu, miniştrii Educaţiei din ambele ţări au semnat un acord care prevede ca studenții moldoveni să poată studia în Belarus la diferite specialităţi care lipsesc în Moldova.

„Avem specialități la universitățile din Minsk care nu există la noi. Spre exemplu, vorbim de restauratori. Noi nu putem pregăti asemenea specialiști. Dar nu numai, prevede o colaborare mai largă tot ce ține de sistemul educațional pornind de la cel primar și până la cel universitar și chiar dimensiunea de cercetare", a specificat prim-ministrul.

Părțile au convenit să colaboreze şi în domeniul producerii medicamentelor. De asemenea, Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook că autorităţile de la Minsk ne vor dona şi cel de-al cincilea aparat de mamografie şi radiografie. Mâine, în cadrul ultimei zile de vizită, Pavel Filip va avea o întrevedere şi cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării