main logo
1223

Orheenii presupun unde ar putea fi Șor: E vară, toți merg în vacanță

În timp ce autoritățile încearcă să dea de urmele lui Ilan Sor, care de câteva zile este de negăsit, oamenii din Orhei cred că fostul lor primar este în vacanță și nu putea să-i abandoneze neanunțat.

Orheenii presupun unde ar putea fi Șor: E vară, toți merg în vacanță

Ba chiar l-ar fi văzut prin oraș, mai spun unii. În oraș, magazinele sociale și Orheiland activează în regim normal, în timp ce sediile partidului erau pustii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Am început căutările de la primăria din Orhei. Nu am fost lăsați să intrăm de către pază, dar aleșii locali ne-au asigurat că l-au văzut pe Ilan Șor acum două zile. Tot acolo, am întâlnit și câțiva orheieni care au venit să achite facturi, dar sperau să-l vadă și pe fostul primar.

„Trebuie să-mi cereți acordul meu, dacă eu sunt de acord sau nu. –Este loc public. –Eu sunt la serviciu. Eu nu am treabă cu voi”.

„Ilan Șor, să-l vedem la aici bujor, că-i o floare de bujor pentru noi, nu? Îmi spune că-i pe aici, dar unde-i dumnealui? Vreau să-l văd, vreau să mă întâlnesc. –A fugit din țară? –Așa se zice. –Nu se poate așa ceva! Noi trebuie să-l susținem, trebuie să-l întârim, să ne veselim”.

„La deschiderea drumului am fost. Nu țin minte când, dar acum, nu demult”.

„Probabil că dvs din mass-media vedeți când au fost deschise drumurile. –Acum câteva zile? –Tot ce v-am zis, asta este”, a adeclarat Cristina Cojocari, viceprimar.

„Locuitorii din Orhei se plâng că demult timp nu l-au mai văzut pe domnul Ilan Șor, cel care le repară durmurile și inaugurează terenuri de joacă pentru copii. Astfel că am venit și la sediul Partidului Politic Șor pentru a vedea dacă vom găsi pe cineva dintre reprezentanți care ar putea să ne ofere mai multe informații. Să vedem. Ușa este închisă, e liniște”.

La alt sediu însă am surprins-o doar pe secretară. Aceasta a zis că în ultimele zile, niciun membru al partidului nu a călcat pragul biroului.

„Tot e bine. Ultima dată când l-am văzut cred că cu vreo săptămână în urmă. Dumnealui e pe loc, unde să plece”.

Iar localnicii spun că nu cred că Ilan Șor ar fi putut să-i lase singuri.

„Eu socot că-i vară și toți merg în vacanță”.

„Învinuit, dar e bravo. Nu cred că a fugit că nu ar putea să lase poporul așa”.

„Ei toți sunt vinoveți, dar cum a făcut domnul primar nu a făcut nimeni”.

Administrația magazinului ne-a asigurat că salariile angajaților sunt plătite la timp, iar de cumpărători nu duc lipsă.

„–Ei, nu, acesta nu-i rând. –De obicei sunt rânduri și mai mari? –Se întâmpl”.

„Nimic nu s-a schimbat. Tot cum a lucrat așa și lucrează în continuare. –Eu l-am văzut. –Când? –Ieri. –Unde? –A fost în Orhei. Acolo merg lucrările pe o stradă”.

„–Știți din ce bani a fost construit acest parc? V-ați interesat vreodată? –Cam îmi imaginez… Ne uităm la mass-media. De ce să ne pase? E frumos organizat pentru copii, tot ok”.

„E super fetelor, super! Foarte bine! Minunat! Am ajuns aici pentru prima dată și suntem uimite! Acestea, desigur, le-a făcut Ilan Șor doar din banii proprii. A făcut pentru oameni. E foarte bine”.

„Eu cred că domnul Șor dacă se va întoarce în țara, poporul îl va primi. Chiar dacă a fost implicat în careva scheme, acest om a făcut foarte multe pentru Moldova”.

Potrivit Curții de Apel Cahul, deputatul, condamnat de prima instanță, are interdicția să părăsească Republica Moldova, fără acordul magistraților. Deocamdată, nu se știe unde se află mai exact Ilan Șor. 

Anterior, surse de încredere au declarat că acesta ar fi intrat pe 18 iunie, adică acum trei zile, pe teritoriul Israelului. Purtătoarea de cuvânt a acestuia și nici Ilan Șor nu ne-au răspuns la telefon pentru o reacție. Ieri, ministrul de Interne a declarat că organele de anchetă investighează locul aflării deputatului, în condițiile în care datele autorităților de frontieră nu arată că acesta a ieșit din țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării