main logo
5409

Ordin de evacuare de la Codreanu. Maia Sandu: Am fost lovită cu pumnul

Mobilizare impresionantă de forțe în centrul capitalei. Sute de polițiști echipați au intervenit în forță pentru a-i evacua pe cei câteva zeci de protestatari care au rămas peste noapte în scuarul monumentului lui Ștefan ce Mare și Sfânt.

Ordin de evacuare de la Codreanu. Maia Sandu: Am fost lovită cu pumnul

Mișcarea OccupyGuguta se află la fel în scuar și a reușit să filmeze întreg evenimentul. Din imagini se vede cum polițiștii au înconjurat spațiul formând cordoane în 3 rânduri după care au intervenit în forță, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Imaginile surprinse șochează prin duritate, mai mulți manifestanți afirmă că au fost efectiv bruscați, unul dintre ei a ajuns a spital. Fiind de ce puțin 10 ori mai mulți decât protestatari, polițiștii ar fi acționat disproporționat, Maia Sandu afirmă că a primit și un pumn după cap.

Potrivit manifestanților, la ora 6 dimineața, poliția a prezentat un ordin a primarului interimar Rusan Codreanu care a cerut întreruperea manifestației pe perioada ceremoniei oficiale. Pentru că protestatarii nu au fost de acord, poliția a intervenit în forță. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării