main logo
1165

Opoziția din Transnistria îl roagă pe Putin să-i scape și pe ei de oligarhi

Uniunea Forţelor de Opoziţie din Transnistria şi-a exprimat solidaritatea cu caracterizarea dată de Preşedintele FR, Vladimir Putin, "crizei politice din Moldova, unde până acum a condus oligarhia, care este asemenea unei tumori ce înghite puterea de stat a ţării".

Opoziția din Transnistria îl roagă pe Putin să-i scape pe ei de oligarhiFoto: radiochisinau.md

În declaraţia Uniunii se atrage atenţia la faptul că "într-o situaţia similară se află şi Transnistria, unde aproape întreaga putere şi proprietate sunt concentrate în mâinile oligarhilor, economia depinde de singura firmă monopolistă "Sheriff", care nu este preocupată de prosperitatea regiunii şi nici de creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, ci numai de creşterea profiturilor proprii", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Activiştii civici susţin că Rusia "în fiecare an a oferit Transnistriei ajutor material, investind în republică sume imense de bani, dar, din păcate, acest lucru nu i-a făcut pe oameni mai fericiţi şi mai bogaţi, îmbogăţindu-se doar o mână de afacerişti şmecheri şi fără conştiinţă". 

"Puterea oligarhilor exclude dezvoltarea progresivă a economiei şi respectarea garanţiilor sociale pentru diferite segmente ale populaţiei, face imposibilă activitatea normală a structurilor de stat şi a organizaţiilor obşteşti, reduce la zero importanţa autorităţilor elective în republică, privează de conţinut noţiuni precum "democraţia", "libertatea de exprimare", "dreptul de a primi şi de a distribui informaţii", spun ei.

Potrivit autorilor apelului, "majoritatea covârşitoare a transnistrenilor consideră RMN drept mica lor patrie, iar Rusia - drept Marea Patrie şi îşi îndreaptă privirea spre ea cu credinţă şi speranţă de ajutor".

"Şi noi, în numele a zeci de mii de concetăţeni, vă cerem, stimate Vladimir Vladimirovici, să ne ajutaţi să scăpăm de oligarhi şi să restauram democraţia în statul nostru", se arată în mesajul adresat lui Putin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării