main logo
2799

Oficial: Cât a costat vizita președintei Maia Sandu la New York

În luna septembrie, președintele Maia Sandu a plecat la New York, SUA, unde a participat la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Oficial: Cât a costat vizita președintei Maia Sandu la New YorkFoto: Profimedia

Potrivit Președinției, pentru această vizită s-au cheltuit 78.600 de lei, transmite Știri.md.

Banii au fost repartizați în felul următor: suma diurnă - 8.500 de lei, cazare - 20.500 de lei și bilete avia - 49.600 de lei.

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere, pe 21 septembrie, cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani la New York.

Totodată, în cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi neformale.

La invitația președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de premierul georgian, Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Republicii Polone la ONU.

De asemenea, președintele Maia Sandu a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație. 

La fel, Maia Sandu s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York, Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID). 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării