main logo
1249

O deputată PSRM o critică dur pe Domnica Manole: Îi pare rău de votul pe care l-a dat

Activitatea anterioară a Domnicăi Manole a fost dur criticată de deputata socialistă Adela Răileanu, după ce a fost a fost numită noua componență a Curții Constituționale.

O deputată PSRM o critică dur pe Manole: Îi pare rău că am votat-oFoto: știri.md

Răileanu afirmă că îi pare rău de votul pe care l-a dat pentru Domnica Manole, când a fost propusă pentru funcția de judecătoare a Curții Constituționale, dar motivează că a fost nevoită să o facă, pentru „a nu face inutil votul din 8 și 9 iunie”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Astăzi, am trădat așteptările unor oameni care pentru mine contează. Probabil, mulți dintre ei și-au pierdut astăzi respectul față de mine. I-am trădat printr-un vot pentru o persoană pe care o consider printre principalii vinovați de închiderea unui post de televiziune din Republica Moldova… Am clacat astăzi și îmi asum consecințele. Am ridicat mâna doar pentru a nu face inutil votul meu din 8 și 9 iunie! Mi-am asumat, alături de colegii mei din fracțiunea PSRM, responsabilitatea de a schimba lucrurile în această țară. Ne-am asumat obligația de a fi SOLIDARI, în ceea ce facem, și să-i sprijinim pe partenerii de coaliție, chiar și atunci când unele acțiuni ale acestora contravin convingerilor noastre”, a scris Adela Răileanu pe facebook.

Deputata susține că Domnica Manole nu a meritat să devină membru al Curții Constituționale, pentru că a comis abuzuri când s-a aflat în funcția de judecător.

„Sunt multe de spus despre „apucăturile democratice” ale acestei persoane, inclusiv refuzul de a continua ședințele de judecată, pe motiv că în stradă lumea își manifesta dezacordul față de închiderea unei televiziuni. Când a nimerit în plasa aceleiași justiții nedrepte, Domnica Manole s-a „reformatat” și, prin proteste și bocete, a încercat să se spele de păcate”, a adăugat Răileanu, referindu-se la închiderea postului de televiziune „NIT”, care a aparținut comuniștilor.

Deputata i-a atenționat pe reprezentanții Blocului ACUM  că, prin astfel de decizii, își taie singuri din propria demnitate”.

„Sper că a meritat votul de astăzi și mai sper că, de fiecare dată când va fi nevoie, veți demonstra și voi că puteți manifesta solidaritate, că puteți călca peste orgolii, în numele binelui pe care l-am promis poporului.

Oricum, cred cu tărie că nu este departe decizia CEDO, prin care vinovații de închiderea unui post de televiziune și aruncarea în stradă a peste 100 de oameni vor fi taxați așa cum se cuvine”, a concluzionat Adela Răileanu.

Amintim că, astăzi, Domnica Manole, Vladimir Țurcan, Liuba Șova, Nicolae Roșca, Serghei Țurcan și Eduard Ababei au depus jurământul în Parlament, în prezența președintelui Igor Dodon, după ce au fost desemnați să ocupe funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării