main logo
654

Noii candidați ai PSRM pentru circumscripții electorale, vizați în anchete jurnalistice

Partidul Socialiștilor a anunțat alți patru candidați pentru circumscripțiile electorale uninominale din Bălți, Rezina și Chișinău.

Noii candidați ai PSRM pentru circumscripții, vizați în anchete

Printre aceștia sunt deputați cu trecut obscur, consilieri traseiști și foști parlamentari implicați în acte de corupție, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

La Bălți au fost anunțate două candidaturi: Alexandr Usatîi și Alexandr Nesterovschi. Pentru circumscripția electorală nr. 9 – municipiul Bălți și localități din raionul Fălești – va participa la alegerilе din 24 februarie președintele organizației teritoriale Alexandr Usatîi, care a participat în mai curent în cursa electorală pentru șefia capitalei de nord, acumulând doar 19,17% din sufragii.

Pentru circumscripția electorală nr. 10 – o parte a municipiului Bălți și localități din raionul Sângerei – va concura la alegeri deputatul Alexandr Nesterovschi. Deputatul a ajuns în Parlament fiind al 24-lea la număr în lista socialiștilor.

Consilierul municipal Svetlana Popa este candidatul PSRM pentru funcția de deputat în circumscripția electorală nr. 32 din municipiul Chișinău – localitățile Bubuieci, Budești, Ciorescu, Colonița, Condrița, Cricova, Cruzești, Ghidighici, Grătiești, Stăuceni, Tohatin, Vadul lui Vodă și Vatra.

În circumscripția electorală Rezina – localități din raioanele Rezina și Șoldănești – va candida președintele organizației teritoriale, Valeriu Ciorici. Între 2003 și 2011, acesta a deținut funcția de preşedinte al raionului Rezina, fiind membru al PCRM.

Echipa Centrului de Investigații Jurnalistice a scris despre candidații PSRM pentru alte circumscripții electorale. De exemplu, doi dintre candidații pentru circumscripțiile din Capitală sunt consilierul Aleksandr Odințov și deputatul Vasile Bolea

PSRM și-a anunțat candidaturile pentru circumscripțiile Căușeni, Ștefan-Vodă, Soroca, FloreștiRâșcani, unde a fost înaintat fiul unei regretate deputate socialisteprecum și Sângerei, Leova, Ocnița, Edineț, Orhei, Ivancea, Fălești, Ungheni, Cimișlia și Glodeni.

Au mai fost anunțate alte 18 candidaturi pentru alte șase circumscripții din Capitală, dar și pentru circumscripțiile uninominale Hâncești, Ceadâr-Lunga, Nisporeni, Strășeni, Comrat, Cantemir, Telenești, Sărata Galbenă, Cahul, Ialoveni, Răzeni și Criuleni.

La scrutinul parlamentar din noiembrie 2014, Partidul Socialiștilor a intrat în Parlament cu 25 de mandate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării